PRINC ALEKSANDAR I PRINCEZA KATARINA URUČILI ALEKSINČANINU NOV KLARINET

Aleksinčanin Andrija Jašarević, student prve godine Fakulteta umetnosti u Nišu, jedini je klarinetista na osnovnim studijama, a ovaj instrument svira još od detinjstva.

Ljubav prema klarinetu otkrio je još u trećem razredu osnovne škole slušajući koncerte. Nakon završene Srednje muzičke škole, odlučio je da klarinet bude njegov životni poziv.

„Od rođenja sam svakodnevno bio okružen muzikom. Zasviđao mi se klarinet zato što sam slušao koncerte. Sviđao mi se kako zvuči i kako izgleda”, objašnjava mladi muzičar.

Osim na fakultetu, Andrija klarinet vežba i u slobodno vreme.

U proseku vežbam pet do šest sati dnevno. Kako kreće teži program, moraću još više”, objašnjava on.

Navodi da su za njegov uspeh zaslužni i njegovi profesori. Prve muzičke nagrade osvojio je radeći sa profesorom Niže muzičke škole Draganom Živkovićem.

U Srednjoj muzičkoj školi mnogo je naučio od profesora Vitomira Mitića, a sada mu na fakultetu najviše znači rad sa profesorom Milošem Mijatovićem, kaže mladi klarinetista. Iako svakodnevno putuje, naglašava da mu ništa ne nedostaje, jer je nedavno dobio novi klarinet od prestolonaslednika Karađorđevića.

„Trenutno mi ništa ne nedostaje jer smatram da ću ovim instrumentom da ostvarim svoj cilj, tačnije da jednog dana budem jedan od najboljih klarinetista i težim ka tome”, ističe Andrija.

Dodaje da i dalje ne može da veruje da je dobio tako vredan poklon koji će mu pomoći da stigne do cilja.

Podsetimo da je novi klarinet Andrija Jašarević dobio nedavno od princa Aleksandra i princeze Katarine .

Materijal je korišćen od portala Niške vesti , foto FB