PRONADJENA 16 GODIŠNJA MARIJA IZ PRĆILOVICE !

Piše : Kurir.rs , foto ilustracija Dušan Stevanović

Marija S. (16) iz aleksinačkog sela Prćilovica, koja je pronađena jutros nakon sedmodnevne potrage, skrivala se kod jednog Nišlije koji živi u blizini Otvorenog tržnog centra gde je poslednji put i viđena.

Policija još obavlja razgovora sa tinejdžerkom u prisustvu službenika Centra za socijalni rad i njene majke Ružice, kako bi se ustanovilo da li u ovom događaju ima elemenata krivičnog dela, ali kako se saznaje, za sada ništa ne ukazuje da je Marija držana u Nišu mimo svoje volje.

– Ono što je do sada utvrđeno je da je bila sa jednim dečkom iz Niša. Još se utvrđuje da li su se znali od ranije ili ga je upoznala neposredno pre nestanka. Ona je dosta naivna za devojku njenog uzrasta i povodljiva tako da ne bi bilo nikakvo čudo da je krenula sa tim momkom, a da su se tog dana i prvi put sreli. U svakom slučaju rad sa ovom porodicom će biti nastavljen, a Centar za socijalni rad će odlučiti o merama koje će se preduzeti u interesu maloletnice s obzirom na ove okolnosti – navode izvori upoznati sa slučajem.

Devojčica je jutros na osnovu fotografije i po istoj garderobi u kojoj je poslednji put viđena prepoznao policijski službenik. Zatečena je u blizini niške Železničke stanice u ulici Dimitrija Tucovića i to u kraju u kome je poslednji put i viđena, a gde živi i dečko kod koga se sklonila.

Tek se utvrđuju razlozi zbog kojih je maloletnica odlučila da pobegne od kuće ali, kako je navela njena bivša hraniteljka Gordica Savić, nakon povratka u matičnu porodicu, nestajala je i pre dva meseca.

Marijina sestra Jasmina kazala je da je porodica odahnula nakon vesti da je šesnaestogodišnja pronađena živa i zdrava.