Pronađena lobanja Branka Božilovića, nestalog prošle godine

Zavod za sudsku medicinu u Nišu utvrdio da je 16. marta u dvorištu Specijalne psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici u okolini Niša pronađena lobanja Branka Božilovića.

“DNK veštačenjem koje je po nalogu Višeg javnog tužilaštva iz Niša obavioZavod za sudsku medicinu, utvrđeno je da se DNK profil lobanje pronađene 16. marta u krugu Specijalne psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici kod Niša poklapa sa 99,98 procenata verovatnoće sa DNK profilom Miomire Božilović iz Niša, Brankove majke“ kaže za “Novosti“ portparol Višeg Javnog tužilaštva u Nišu Vladimir Stanojević.

“To ukazuje da je najverovatnije pronađena lobanja Branka Božilovića (39) iz Niša. Više javno tužilaštvo iz Niša izdalo je naredbu policiji i žandarmeriji da se izvrši pretraga terena u cilju pronalaženja tela Branka Božilovića. Takođe, naloženo je da se obavi razgovor sa Miomirom, majkom Branka Božilovića“.

Policija od 26. oktobra prošle godine traga za Brankom Božilovićem (39) iz Niša. On je poslednji put viđen ispred Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti Gornja Toponica. Na sebi je imao plavu duksericu sa kapuljačom, plave farmerice i crnu jaknu. Božilovićev rođeni brat Miomir kaže da je Branko zbog problema sa alkoholizmom, u pratnji svoje majke i bolničara prebačen u psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici. “Međutim, već sutradan, Branko nije bio u bolnici, jer mu je lekar, koji je bio nadležan za njegov slučaj, dao otpusnu listu. Od tada mu se gubi svaki trag. Niko ga nije video, niti je čuo nešto o njemu“ – tvrdi Miomir Božilović.

Večernje novosti, M.P,Foto FB ,privatna arhiva