ПРОСЛАВА „ СВЕТОГ САВЕ „ У АЛЕКСИНАЧКИМ ШКОЛАМА

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

www.aleksinac.biz , Foto Dušan Stevanović , nemontirani materijal na you tube aleksinacbiz

Сваке године ученици старијих и млађих разреда ОШ „ Јован Јовановић Змај“ на Алексиначком Руднику са својим менторима  обележавају школску славу оригинално и врло свечано. Ове године свечана академија се заснивала на рециталу ученика старијих разреда, драмском комаду ученика млађих разреда, хорском извођењу песама и наступу ученика који похађају музичку школу. Интересантно је то да ова мала школа увек нађе начин да се разликује од других по програмима које припрема. У реализацију истих она користи и савремену технологију, драмске комаде наставнице српског језика, креативне изложбе самих ученика, квизове, радионице…Иако броји свега стотинак ученика, по извођењу могу јој завидети све велике градске школе – рекла је Марија Петровић , професор српског језика .

Ученици и наставници ОШ „Љупче Николић“ из Алексинца прославили су Савиндан, Школску славу, мало другачије него досад. Како би истакли да се светосавље непрестано негује и развија, приказали су све активности и манифестације у којима је учествовао велики број ученика и њихових педагога, кроз Културни дневник. Културни дневник је садржао следеће прилоге: изложбу под називом „ Рекох и душу своју спасих“, квиз о животу и делу Светог Саве, анкетирање најмлађих ученика на тему: „Шта знаш о Светом Сави“, репортажу са часа српског језика на коме су читани најуспелији писмени задаци на тему „Пред иконом Светог Саве“, као и  интервју са главним уредником школског листа „Основац“ ,  Славицом Марковић. Уредник Културног дневника била је Сандра Ђорђевић, професор српског језика, уз техничку подршку, Слободана Дамјановића, професора информатике. Водитељ дневника био је Богдан Митровић, ученик VII – 3,  а репортер,  Катарина Барјактаровић, ученица  VII – 4.

  • Прилози овог Културног дневника за нас су много више од новинарске белешке. Желели смо да ученике и наставнике наше школе, кроз бројне манифестације и активности, мотивишемо да негују дух светосавског наслеђа и промовишу његове вредности изјавила је уредница Сандра Ђорђевић .

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=“https://www.youtube.com/watch?v=D8VyRUiruNI&t=2s“][/vc_column][/vc_row]