VIDEO PRILOG : MOMČILO PRVI STIGAO DA POMOGNE PILOTIMA

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Tekst, foto i kamera Dušan Stevanović , youtube aleksinacbiz

Prilikom redovne letačke obuke i vežbe ‘vanaerodromsko sletanje’, sinoć je došlo do oštećenja helikoptera ‘gazela Ho-42’ iz 98. vazduhoplovne brigade Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, oko 19.10 časova, u rejonu sela Vukašinovac , u opštini Aleksinac“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ovo je samo šturo obaveštenje koje je objavilo Ministarstvo odbrane , ali se našoj redakciji javio  meštanin  sela Vukašinovac , Momčilo Milojković koi je bio prvi na mesto udesa sa željom da pomogne pilotima .

  • Prvo smo posmatrali kako helihopter leti i izvodi razne bravure iznad Vukašinovačkih i Rutevačkih polja . Divili smo im se , malte ne , hteli smo da im aplaudiramo ,  šta sve znaju da izvedu sa helihopterom , a onda se letilica  tri puta brzo okrenula i kljunom udarila u zemlju. Čuo se samo tup udarac i digla se velika prašina . Odmah sam seo na bicikal i otišao na mesto dogadjaja . Piloti su se jedva izvukli iz slupanog helihoptera . Ipak bili su u svesnom stanju . Jedan je povredio nogu , a drugi , izgleda kičmu . Ubrzo je stigao jedan veliki helihopter iz pravca Niša i preuzeo  povredjene vojnike .

 

Kako je navedeno, u helikopteru su bila dva člana posade koji, prema prvim pregledima, nemaju težih povreda i koji su van životne opasnosti.

Foto helihoptera Nikola Radojković , meštanin Vukašinovca

youtube aleksinacbiz

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=“https://www.youtube.com/watch?v=wX5MPB8gLcc“][/vc_column][/vc_row]