PUNO VOZAČA POD DEJSTVOM ALKOHOLA I DROGE

U redovnoj kontroli tokom vikenda, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova isključili su iz saobraćaja 45 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, jednog pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, kao i jednog koji je prekoračio brzinu za 124,3 kilometra na sat, saopšteno je danas.

U Merošini, policija je presretačem zaustavila tridesetčetvorogodišnjeg vozača „mercedesa“ koji je vozio 194,3 kilometra na sat na delu puta gde je ograničenje 70.

Saobraćajne patrole u Nišu i Aleksincu zaustavile su dvojicu muškaraca starosti 20 i 40 godina koji su upravljali automobilima „suzuki“ i „citroen“ sa 2,12 i 2,10 promila alkohola u organizmu i protiv njih će, zbog nasilničke vožnje, biti podnete prekršajne prijave.

Takođe, policija je iz saobraćaja isključila vozače „audija“ (20), „mercedesa“ (61) i „renoa“ (51) koji su vozili sa 1,92 promila alkohola u organizmu, 1,51 promil i 1,46 promila alkohola, kao i muškarca (55) je upravljao „mazdom“ sa 1,32 promila alkohola.

U Nišu, saobraćajna policija zatekla je vozača „pežoa“ (24) koji je bio pozitivan na kokain i marihuanu.

Ovim vozačima je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Inače, u dane vikenda, na području Policijske uprave u Nišu, otkriven je ukupno 501 saobraćajni prekršaj.

Apelujemo na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.