RASKLIMATANE I POLOMLJENE PLOČE OPASNOST ZA PROLAZNIKE

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović  tekst i foto

Iako je pre dve godine , konačno , uredjena i popločana pešačka zona u ulici Knjaza Miloša , u Aleksincu , propusti u radu polako počinju da se vide . Još od samog početka videlo se da behaton ploče postavljene na šahtama nisu najbolje prianjale , što je stvaralo neravnine na ulici . Vremenom , zbog kiše i snega ploče su sve više počele da izlaze iz ležišta i sada predstavljaju ozbilja problem pešacima.

 „Kad padne sneg igramo slalom na trotoaru i pazimo da ne polomimo ruku, nogu, glavu od ovih behaton ploča . Najopasnije je kada je zaledjeno i ploče prekrije sneg , One se tada klate, podignute su  i nestabilne , te su  posebno rizične za osobe sa invaliditetom – rekao nam je penzioner Dragoslav Jevremović . 

Velikih sugestija gradjana Aleksinca ima i na preostali deo , takozvane , glavne ulice  koje se odnose na trotoar , pogotovu na delu od  “ Bašte “ do mosta i od Crkve do Biblioteke , gde su radjeni uglavnom vodovodno – kanalizacioni radovi ali nakon toga trotoar nije doveden u predjašnje stanje