Nepoznata lica iz Niša,  pokušali su da reketiraju bleh orkestar  uz pretnju da će ih pretući ukoliko im ne predaju celokupan zarađeni bakšiš koji su zaradili od sviranja na romskoj svadbi u sredu u Leskovcu.

Kako smo saznali od izvora Rominfomedie, oni su reket pokušali da naplate skoro na kraju svadbenog veselja u noći između srede i četvrtka ali su od svega traženog dobili samo batine. Naime, reketaši nisu bili svesni da je gazda veselja angažaovao jednu poznatu leskovačku Agenciju za obezbeđenje, kako bi se brinuli o bezbednosti svatova, zvanica i muzičkog orkestra i kako bi se brinuli o javnom redu i miru.

-Prišli su muzici, i uz verbalnu pretnju, ukoliko im predaju celokupan zarađeni bakšiš, da će ih sačekati negde na putu,pretući, uzeti im sav novac i kombi. U tom momentu umešalo se angažovano  obezbeđenje i zamolili nasilnike da se pomere od muzike i napuste mesto gde se održava svadbeno veselje. Reketaši su raspravu nastavili sa Obezbeđenjem uz pretnju fizičkim obračunom.  Angažovano obezbeđenje svadbe nije moglo da problem reši mirnim putem jer su nasilnici nasrnuli na njih , što je na kraju rezultiralo prebijanjem reketaša, ispričao nam je izvor Rominfomedie.

Prema priči još nekih očevidaca sa tog događaja, reketaši su posle obračuna sa Obezbeđenjem i tvrdim dobijenim batinama pobegli sa mesta svadbenog veselja “glavom bez obzira”.

Ovaj slučaj nije prijavljen leskovačkoj policiji.