RENOVIRANJE ALEKSINAČKE BOLNICE NIJE PROPALO – KAŽE DIREKTOR VIDIĆ

Pišu : Južne vesti ,Autor:Jovana Stojanović ,foto arhiva

Iako je bilo planirano da u prvoj polovini ove godine bude raspisana javna nabavka za izvođače radova i potom počne i dugo čekana rekonstrukcija i dogradnja Opšte bolnice u Aleksincu, sve je i dalje „na čekanju“. To je izazvalo sumnje nekih Aleksinčana koji su Južnim vestima poslali informacije da je ovaj projekat zapravo „propao“. Ipak, direktor Goran Vidić tvrdi da renoviranje nije ni propalo, ni stopirano, već da čekaju dozvolu za izgradnju i, kada je dobiju, tražiće izvođače.

Da bi aleksinačka Bolnica bila renovirana i dograđena bio je neophodan projekat koji je završen i plaćen 35 miliona dinara.

Da bi aleksinačka Bolnica bila renovirana i dograđena bio je neophodan projekat koji je završen i plaćen 35 miliona dinara.

Međutim, nakon toga se ništa „opipljivo“ nije desilo, a to je izazvalo sumnje građana da od planiranog neće biti ništa.

Država je dala novac iz budžeta. Napravljen je projekat. Projektant nije uzeo u obzir da je zgrada gde treba da bude renovirana bolnica pod zaštitom države. Znači država odredi pare da se podigne bolnica, a onda neki projektanti odrade projekat ofrlje, jer ne uzmu u obzir da je zgrada stara i pod zaštitom države. I tako propadne renoviranje bolnice od nekoliko miliona evra. Zbog čijeg nemara Aleksinac neće dobiti renoviranu bolnicu? – pitaju građani.

Građani pitaju i zašto je sve propalo, a direktor aleksinačke Opšte bolnice Goran Vidić odgovora da nije.

Tvrdi da je projekat rekonstrukcije i dogradnje te zdravstvene ustanove u „fazi čekanja dozvole za izgradnju od Republičke direkcije za imovinu“.

Projekat nije stopiran. Zgrada bolnice na kojoj će biti vršeni radovi nije pod zaštitom države. Opšta bolnica Aleksinac je bolnica paviljonskog tipa i dve zgrade su pod zaštitom i na tim zgradama ni na koji način neće biti vršena rekonstrukcija ili rušenje. Osim toga, pravi se potpuno novi objekat, uz rekonstrukciju stare bolnice – ističe Vidić.

Takođe navodi da će javna nabavka za izvođače radova biti raspisana kada od Republičke direkcije za imovinu bude stigla dozvola za izgradnju, a radovi kada se i taj postupak okonča i izaberu firme, ali ne precizira da li to može da se očekuje ove godine.

Podsetimo, Vidić je ranije objasnio da je planirana rekonstrukcija zgrade stare hirurgije na ulazu u bolnički kompleks, kao i zgrade Opšte bolnice, ali i izgradnja oko 8.000 kvadrata bruto površine na mestu gde se sada nalaze specijalističke ambulante, koja bi toplom vezom bila spojena sa postojećom zgradom Bolnice. Time bi aleksinačka Bolnica dobila 5 novih hiruških sala, što bi značilo da bi žene mogle da se porađaju nesmetano u renoviranom Porodilištu, kao i novu kotlarnicu, prostoriju za tehničke službe, kao i sobe za smeštaj teže obolelih.

BONUS VIDEO : IZJAVA DIREKTORA GORANA VIDIĆA