Roditelji aleksinačkog sela Suhotno traže organizovan prevoz za decu do obdaništa

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti

Da za decu iz aleksinačkog sela Suhotno nema prevoza do obdaništa koje je udaljeno 6 kilometara i nalazi se u mestu Žitkovac, tvrdi jedan od roditelja. Roditelji zahtevaju od nadležnih, kako kaže, da kao i okolna sela i njihova deca dobiju organizovan kombi. Iz Opštine na ove tvrdnje kažu da su roditeljima ponuđene dve mogućnosti, da se obezbede mesečne karte za autobuski prevoz dece ili da im se pokriju putni troškovi za jedan automobil, te su oni, kako kažu, izabrali drugu.

Od ovogodišnjeg polaska u vrtić, roditelji iz sela Suhotno se suočavaju sa problemom prevoza dece do obdaništa. Na relaciji Žitkovac-Suhotno, gde se nalazi obdanište, saobraća samo jedan autobus u jutarnjim časovima, tvrdi roditelj, a zbog posla ne mogu da prevoze decu svakog dana, te se snalaze, kaže, kako znaju i umeju.

Snalazimo se, kombinujemo prevoz kako ko može, plaćamo nekog, ali to nije dugotrajno rešenje. Od tog mesta smo udaljeni 6 kilometara i nama nisu obezbedili nikakav prevoz, a okolna sela isto iz tog vrtića, imaju prevoz za decu, a mi ne- priča ovaj roditelj.

Kako vrtić zahteva da se napišu tri osobe koje mogu da preuzmu ili predaju decu, kaže da je i to veliki problem.

Tri osobe da budu konstantno iste, to je nemoguće. Problem nam je i što je ta nastava obavezna, da bi dete moglo da upiše osnovnu školu- navodi roditelj.

Iako su od obdaniša tražili da im obezbede prevoz kombijem, kojim prevoze i decu iz okolnih sela, navodi da je odgovor bio da će uputitit zahtev predsedniku Opštine, a da je sve samo na rečima ostalo već tri nedelje.

Iz Opštine kažu da su svi roditelji mogli da biraju mesečne autobuske karte za prevoz ili da im pokriju troškove goriva za jedan automobil, navodi za Južne vesti PR Opštine Aleksinac Stefan Đurić.

Roditelji su se odlučili za drugu soluciju, dakle, da im se pokriju troškovi goriva- kaže Đurić.

Iz Opštine nisu objasnili šta kada autobuskog prevoza nema, zašto i deca iz sela Suhotno nemaju prevoz organizovanim kombijem do obdaništa i da li biti obezbeđen.