ŠAROV UBIO, GAZDA ROBIJA KOD KUĆE

Piše : Kurir.rs

Osnovni sud u Aleksincu osudio je M. K. (64) iz sela Ljupten na godinu dana zatvora koji će izdržati u kućnim uslovima bez primene elektronskog nadzora, jer je njegov šarplaninac 5. decembra prošle godine izujedao komšinicu Kristinu Jovanović (68) usled čega je ona dan kasnije preminula.

Na teret mu se stavljalo teško delo protiv opšte sigurnosti. Pas se nalazi u prihvatilištu za pse u Aleksincu i republički veterinarski inspektor nije dao saglasnost za eutanaziju.

Prema pisanju medija, Aleksinčaninu je dosuđena minimalna kazna jer je na glavnom pretresu priznao krivično delo za koje se teretio. Takođe, Kristinin suprug Slobodan, koji je u krivičnom postupku imao svojstvo oštećenog, nije se pridružio krivičnom gonjenju niti je istakao imovinskopravni zahtev. S obzirom na to da se i Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu složilo sa izrečenom kaznom, prvostepena presuda je postala pravnosnažna.

Iz neobjašnjivih razloga, pas je napao ženu i naneo joj takve povrede da je ona dan kasnije umrla u niškom UKC.

Suprug nastradale žene nije imao primedaba na presudu, jer je, kako je rekao, njegov gubitak nenadoknadiv.

– Moju suprugu nikakva kazna ne može da vrati. Složio bih se sa bilo kakvom odlukom suda, jer smatram da se ovo što se mojoj ženi desilo ne može rešiti na taj način. Ne prođe dan da neko ne bude ujeden, a za to su krivi vlasnici životinja koji o njima ne vode računa. Njih treba kažnjavati, ali pre nego što neko zbog njih izgubi glavu – kaže Slobodan Jovanović.