ŠARPLANINCA KOJI JE PRE 2 MESECA NAPAO ŽENU KOD ALEKSINCA NIKO NEĆE DA UDOMI

Piše : Luftika.rs

Pre dva meseca u selu Ljupten kod Aleksinca dogodila se nesreća u kojoj je šarplaninac naneo telesne povrede ženi (68) koja je kasnije preminula .

Naime, pas koji je bio zatvoren, uspeo je da iz boksa preskoči ogradu i uđe u susedno dvorište, gde je i napao nesrećnu ženu.

– Pas je bio zatvoren. Vlasnik ga je držao u boksu. Pas je preskočio kavez, ušao u susedno dvorište i napao ženu. Ona je posle dva dana podlegla povredama i preminula – kaže Robert Ristić iz JKP „Komunalne usluge“ Aleksinac.

On kaže da su odmah po prijavi policije izašli na teren i da su uhvatili šarplaninca. On se trenutno nalazi u prihvatilištu.

– Niko ne želi da ga udomi, niko ne pokazuje interesovanje prema njemu. Međutim, pas nije besan – kaže Robert.Šarplaninca hrane granulama, većim količinama hleba, takođe dobija hranu i iz Gerontološkog centra

U toku je postupak protiv vlasnika psa

– Obaveštavamo Vas da je pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Aleksincu u toku pretkrivični postupak protiv M.K. (64) zbog postojanja osnovane sumnje da je učinjeno krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti na štetu oštećene K.J. (68), te da je zakazana dokazna radnja saslušanja osumnjičenog lica radi davanja odbrane, nakon čega će biti odlučeno o daljem toku postupka – potvrdili su za pomenuti portal iz Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu.