SEF KRIJE TAJNU

PIŠE : NIŠKE VESTI

Sef Gorana Đokića, vlasnika menjačnice iz Aleksinca koji je otet, brutalno ubijen i spaljen sa suprugom Gordanom i ćerkom Lidijom, mogao bi biti ključ rešenja misterije likvidacije ove porodice, pišu mediji.

Sef je pronađen prošle nedelje prilikom pretresa prostorija koje su koristili Đokići, ali nije odmah otvaran, jer je ključ imao samo Goran, a policija je u tom trenutku radila na slučaju potrage za nestalim osobama. Sada kada su pronađena tela Đokića, ovaj sef bi mogao istražiteljima da pruži dragocene informacije.

Goran se bavio menjačkim poslovima i imao je uvek veću količinu deviza u kešu. Po nekim pričama, radilo se o sumi od 20.000, 50.000 pa možda čak i 100.000 evra. Podatak da li je novac držao u sefu, ili, po čaršijskim pričama u rezervnom točku automobila, mogao bi biti ključ u rešenju misterije motiva zločina. Naime, ako u sefu bude pronađena veća količina novca, onda je izvesnije da motiv zločina nije pljačka već osveta ili pokušaj da se dužnik reši većeg duga koji je eventualno imao prema Đokiću, navodi Blic.

Takođe, u sefu bi se mogao naći i spisak mogućih dužnika, što opet otvara nova vrata ka rešenju motiva brutalnog ubistva cele porodice.

Nakon pronalaska automobila „folksvagen pasat“ koji je vozio Đokić, pojavilo se nezvanično saznaje da je iz gepeka navodno nestao rezervni točak. To je po nekim mišljenjima potvrda da se radi o pljački jer je po čaršijskim pričama Goran držao novac u rezervnom točku automobila.

Po drugim mišljenjima, ta teorija je neodrživa jer da je novac bio u točku razbojnici bi ga izvadili i uzeli, nije bilo potrebe da nose sa sobom ceo točak. Stoga bi informacija šta se nalazi u sefu ubijenog menjača mogla biti od krucijalnog značaja.

Međutim, meštani Aleksinca navode da je Goran neobično brinuo o svom automobilu i da je uvek vodio računa da „mu je na oku“, da ga preparkira ako je na suncu i da je uklanjao vodu ispod njega kada padne kiša.

POZNATI DETALJI OBDUKCIONOG NALAZA UBIJENIH ĐOKIĆA

U telima Gorana, Gordane i Lidije Đokić iz Aleksinca koji su nađeni ubijeni nađena su četiri projektila kalibra 9 mm i 7,65 mm, a forenzičari istražuju DNK tragove na daskama nabacanim preko ubijenih.

Najmanje dvojica napadača učestvovala su u otmici i ubistvu tročlane porodice Đokić, a sumnja se da su Goran (57), Gordana (56) i njihova ćerka Lidija (25) ubijeni iz dva pištolja, detalji su obdukcionog nalaza.

Naime, obdukcija je pokazala da je u telima stradalih pronađen jedan projektil kalibra 9 mm i tri projektila kalibra 7,65 mm. Sa po jednim hicem u glavu usmrćeni su Goran i njegova ćerka Lidija, a sa dva hica Goranova supruga Gordana. Ona je pogođena u grudi i glavu. Sudeći prema mišljenju obducenta, na osnovu putanje metka, Goran je ubicu gledao u oči dok je pucao u njega. Pištolj mu nije bio prislonjen na glavu, ali je ubica u njega pucao iz neposredne blizine.

Tokom jučerašnjeg dana desetak ljudi koji su na neki način povezani s porodicom Đokić ispitano je na poligrafu. Svi su prošli, što znači da na postavljena pitanja nisu lagali. Forenzičari su, takođe, uzimali DNK od određenog broja ljudi. Kako kaže izvor, jedan od tragova koji vodi ka ubicama su i daske koje su bile prebačene preko spaljenih tela ubijenih.