ШЕСТ ГОДИНА ЗА СМРТ МАЈКЕ И БЕБЕ

Драгољуб Јоцић (45) возећи пијан септембра прошле године налетео на аутомобил у зауставној траци на аутопуту и усмртио младу жену и бебу коју је дојила .

Пресудом Вишег суда у Нишу, Драгољуб Јоцић (45) из овог града наредних шест година провешће у затвору. Осуђен је на ову казну због тога што је управљајући комби возилом на аутопуту Ниш-Београд, недалеко од Алексинца, у пијаном стању налетео на аутомобил на зауставној траци саобраћајнице и притом усмртио Јовану Љубић, рођену 1999. године из Прокупља и њену бебу Д. Љ. која је у тренутку несреће имала само шест месеци.

Истом пресудом, Јоцићу је забрањено да после изласка из затвора наредних пет година управља било којом врстом моторних возила.

Пре одлуке о висини казне Драгољуб Јоцић постигао је споразум о признању кривице са Вишим јавним тужилаштвом у Нишу, што је суд прихватио и изрекао му затбор у трајању од шест година и меру забране управљања моторним возилом.

Несрећа коју је Јоцић скривио у тешко алкохолисаном стању (имао је 1,8 промила алкохола у крви) догодила се 30. септембра 2017. године у касним вечерњим сатима на аутопуту Ниш-Београд код села Алексиначки Бујмир. У трагедији прокупачке породице поред погибије Јоване и њене шестомечне девојчице повређени су и Драгиша Љубић, отац бебе и супруг Јованин, као и њихов двогодишњи синчић А. Љ.

Породица Љубић је те трагичне вечери кренула из Прокупља за Београд и непосредно пре несреће застала је на зауставној траци како би мајка подојила бебу. Само неколико минута касније на њих је комби возилом марке „опел” у пуној брзини налетео пијани Јоцић.

Извор: Политика, пише: Томе Тодоровић , Фото: Душан Стевановић