Škole u Žitkovcu i Nišu dobile interaktivne bukvare

Umesto na papiru, deca koja idu u Osnovnu školu “Vuk Karadžić” u Žitkovcu i “Učitelj Tasa” u Nišu, učiće da pišu slova na tabletima, a osim interaktivnog bukvara, koristiće i druge aplikacije za vežbanje zadataka iz matematike i učenje engleskog.

“Coprix” interaktivne bukvare, aplikacije za učenje matematike i engleskog, kao i interaktivne table i tablete dobilo je 10 osnovnih škola u Srbiji, a među njima je i škola u Žitkovcu kod Aleksinca i jedna niška škola.To znači da je 24 učitelja prošlo obuku da drži interaktivnu nastavu, za više od 500 učenika u školama širom Srbije, a predviđeno je da do kraja ove školske godine taj broj poraste na 1.600 đaka. Interaktivni način učenja već su počeli da primenjuju u školi “Vuk Karadžić” u Žitkovcu, a kako kaže učiteljica Danijela Stefanović, njeni učenici su oduševljeni. Rad na ovaj način su shvatili kao nagradu za svoj trud, dodaje, a ona smatra i da tako lakše savladavju gradivo.

– Radimo na njoj svakog dana, od prvog slova koje smo učili. Oni već znaju svaki korak, znaju sami da pokrenu aplikaciju i pronađu slovo koje im je potrebno. Na tome smo insistirali od početka – istakla je Stefanovićeva.

Autor: J. A.Izvor: Južne vesti, Foto T.F