Sledi pravo leto , kiše prestaju , Rusi isključuju HAARP

Verovatno se čudite zašto kiša pada već skoro mesec dana? Upropastila vam godišnji odmor ili posađene useve?

Za utehu, niste jedini, svi se to isto pitaju. Nešto čudno je u atmosferi ali ne znate o čemu se radi?

Da se vratimo vremenski nešto unazad?

Sećate li se svetskog prvenstva u fudbalu 2006. godine? Da vas podsetimo, bilo je to u Nemačkoj od 9. juna do 9. jula 2006. godine, titulu je osvojila Italija pobedom na penale protiv Francuske.

Ali zašto pričamo o tom svetskom prvenstvu u fudbalu? Šta je tu bitno?

Vrlo prosto, desilo se nešto do tada neverovatno, na samo 2 dana pred početka prvenstva Nemačka je bila pod pravom opsadom nepogoda i kiše. Odjednom, kao da je sam bog lupio rukom, prestalo je sve a Sunce je počelo da sija.

I ne baš da povremeno sija nego je vreme bilo bez oblačka sledećih mesec dana sa prilagođenom temperaturom koja do tada nije zabeležena u Nemačkoj.

Možda već slutite, da je kiša počela da pada odmah nakon završetka fudbalskih utakmica. Tako se i desilo.

Međutim, šta se događalo u ostatku Evrope i kakve to veze ima sa Balkanom?

Slično se nešto dogodilo istog trenutka samo u obrnutom smeru. Kada su u Nemačkoj prestale kiše počele su na Balkanu i tako sve dok se nije završilo svetsko prvenstvo. Činilo se tada da se nebo provalilo iznad Balkana a poplave su činile svoje.

Nedugo posle toga, možda nekih desetak dana u alternativnim medijima su počele priče o upotrebi sistema HAARP i nameštanja atmosferskih prilika iznad Nemačke zbog fudbala.

Kao što uvek biva javile su se dežurne prišipetlje koje su takve tvrdnje proglasile teorijom zavere, i naravno u Srbiji su odmah dežurni mudraci ismejali takve tvrdnje i tvrdili kako nešto takvo ne postoji.

Ali gle čuda, pojavio se u javnosti jedan od nemačkih ministara i javno priznao da su “samo malo” namestili vreme koliko da im ne propadne uloženi novac. Dežurni mudraci koji su rekli da nešto takvo ne postoji, odmah su ućutali, pa je sve ubrzo zaboravljeno.

I sada pitanje, da li mislite da bi Rusi dozvolili da im propadne takva jedna organizacija sa kišama, poplavama i nevremenom?

Pogledajte, lepo vreme u Rusiji počelo je baš na dva dana pred početak prvenstva.

Međutim, kako to da se pogodi baš na Balkanu da počnu kiše dva dana pred prvenstvo u Rusiji? Isto kao 2006.

Nemojte očajavati, dolaze bolje atmosferske prilike, odmah posle završetka fudbala, a to je sredinom iduće nedelje.

Ali zašto baš da puca po Balkanu? Verovatno zato što je ovde, kako veliki smatraju “primitivna sredina”, pa kud su mogli ovde svi ratovi da prođu, mogu i poplave i kiše.

© 2018 Mirko Vasić Webtribune.rs