SNAJA BAGEROM ,NAMERNO , UPALA DEVERU U DVORIŠTE I NAPRAVILA HAOS

Foto Branko Janaćković

Aleksinčanka N. Ž.(43) minule noći napravila je pravi haos nakon što je, kako se sumnja, u 2.40 časova bagerom upala u dvorište kuće svog devera Slobodana Pavlovića u Ulici Drakčeta Milovanovića u Aleksincu gde je pregazila ulaznu u dvorišnu kapiju i uništila njegov rasadnik ukrasnog bilja.
Nakon toga ona se ovom građevinskom mašinom dala u beg aleksinačkim ulicama a kada je policija je uspela da je zaustavi, usledio je novi šok jer se u kabini ove građevinske mašine sa njom nalazio i njen dvanaestogodišnji sin! Prema prvim informacijama, ona je bager uzela od jednog rođaka a upad u dvorište devera posledica je ranijih neraščišćenih odnosa zbog imovinskog spora.

Na mestu incidenta, danas se mogao videti lom koji je ostao nakon demolirajućeg prolaska građevinske mašine – oborena dvorišna kapija, oboreni metalni stubovi, oštećenja na fasadi jedne komšijske kuće i gomila zemlje sa iščupanim tujama prosuta pred ulaznim vratima u kuću Slobodana Pavlovića.

Foto Brankko Janaćković

Slobodan kaže da prethodne noći nisu izlazili iz kuće a da su razmere oštećenih i uništenih stvari videli ujutro, te da procenjuje da im je pričinjena šteta od oko 500.000 dinara.- Moj brat od strica je nekad živeo u Novom Sadu pa sam na delu njihovog placa pored dvorišta moje kuće napravio rasadnik ukrasnog bilja, uz njihovu dozvolu. Njihova kuća je odmah iza moje i koristimo zajednički prolaz kroz moje dvorište. Još 2011.godine dao sam im pare da kupe plac sa druge strane svoje kuće, koji izlazi na drugu ulicu, kako bi dobili prolaz do svoje kuće. Ja im u svakom slučaju ne bih zabranio prolaz kroz moje dvorište ali oni žele da prodaju kuću i onda da bi bilo lakše rešivo, da imaju svoj put do kuće. Sinoć, kada mi je brat rekao da iselim rasadnik, pitao sam jel mogu u roku od mesec dana, a on je rekao može. Onda sam ja zatražio sam da mi vrati novac za plac koje sam im dao za taj put. Međutim, iako su mi dali mesec dana rok za iseljenje, noćas mi je rasad prekopan bagerom, zemlja sa tujama izvađena i prosuta pred ulaz u kuću, a kapija pregažena. Da su rekli da će to da urade ja bih cele noći izvlačio tuje da spasim koliko može – priča Slobodan Pavlović.
On tvrdi da je na placu imao rasandik sa oko 50.000 komada smaragdne tuje, koja košta 10 dinara po komadu pa procenjuje da je šteta od oko pola miliona dinara.

Neregistrovanim bagerom prekoračila brzinu!

Kako nezvanično saznajemo, protiv N.Ž. biće podneto više prekršajnih prijava zbog noćašnjeg incidenta. Jedna prekršajna prijava biće podneta jer je utvrđeno da je bager koji je vozila bio neregistrovan a druga jer je bežeći po gradu prekoračila brzinu. Po svemu sudeći očekuju je i prijave za oštećenje tuđe stvari ali budući da se taj prekršaj goni po privatnoj tužbi, oštećeni moraju prvo da sami podnesu prijave.

Zadržan zbog napada na policiju!

Kako nezvanično saznajemo protiv Slobodanovog brata od strica V.P. koji je suprug N.Ž.biće podneta krivična prijava za napad na ovlašćeno službeno lice jer je po dolasku policajaca ometao njihov rad. On je priveden i određeno mu je zadržavanje do 48 časova.

Izvor Blic , Autor Branko Janaćković