Autor:Lj. Filipov, G.Bjeletić , Izvor:Južne vesti

Porodica, prijatelji i školski drugovi uhapšenog 18-godišnjaka iz Aleksinca za koga se sumnja da je u tuči polovinom maja teško povredio 25-godišnjaka koji je nakon toga preminuo, okupili su se ispred niškog Tužilaštva kako bi protestovali jer smatraju da je uhapšeni mladić nevin. Više od 50 dana je u pritvoru, a kažu da su se na skup odlučili nakon što se u javnosti pojavio snimak događaja i da na osnovu njega tvrde da je ubica neko drugi.

Da je neko drugi direktni krivac za smrt 25-godišnjeg A.S. iz Aleksinca, a ne uhapšeni Ognjen P, smatraju Aleksinčani okupljeni ispred zgrade niškog Suda i Tužilaštva.

U majicama sa natpisima „Radite posao pošteno, nađite ubicu“ i „Oslobodite Ognjena“, kao i transparentima „Nađite pravog ubicu“, porodica i prijatelji uhapšenog srednjoškolca zadržali su se oko sat vremena kako bi iskazali nezadovoljstvo radom nadležnih organa.

Povod za okupljanje bio je snimak koji se pojavio u javnosti, a za koji kažu da dokazuje da za sada glavno osumnjičeni mladić nije zadao fatalni udarac, već je bio najudaljeniji od prisutnih kada se to dogodilo.

Jedan od pirjatelja porodice, Dejan Đorđević kaže da uhapšenji mladić nije kriv za smrt 25-godišnjaka.

Preko 50 dana je u pritvoru, rekao bih ni kriv ni dužan. Ovo je spontana reakcija, apel, a ne pritisak na tužilaštvo da radi svoj posao kako treba. On je sigurno nevin, samo je bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Imamo i video snimak koji kruži društvenim mrežama sa događaja, gde se vidi da on nije zadao taj udarac, da je preminulog udario neko sa leđa flašom, koji se sad krije. Ognjen nije bio u blizini – kaže Đorđević.

Dodaje da je, kako objašnjava, bezazlena rasprava prerasla u masovnu tuču, ali da i pored toga što je u njoj učestvovao, Ognjen nije krivac za smrt 25-godišnjaka.

Između njih je rastojanje, kako se vidi na snimku, 3 do 5 metra. Ljudski život je izgubljen, a krivac je na slobodi. Tražimo da rade pošteno i da prošire istragu i počinioca privedu pravdi – kaže prijatelj porodice.

Ovaj snimak nije jedino iz istrag što se sada našlo i širi društvenim mrežama.

Podsetimo, nakon tuče u jednom od aleksinačkih lokala u kojoj je zadobio teške povrede glave, 25-godišnji A.S. je preminuo u niškom Kliničkom centru. Nekoliko dana nakon toga, uhapšena su trojica mladića od kojih se O. P sumnjiči da je izvršilac krivičnog dela, a nakon toga je uhapšena i vlasnica restorana zbog sumnje da je sakrila digitalni rekorder za video nadzor i tako ometala istragu.

Naposletku, policija je uhapsila i dvojicu tinejdžera za koje se sumnja da su učestvovali u tuči.