Teks i foto : ing. Zoran Tasic

Nekadašnji hotel na Aleksinačkom Rudniku, na kome su se priredjivala slavlja, svadbe i krštenja, na žalost, odavno je izgubio sliku odličnog objekta koji nas je uveseljavao i donosio dobre vesti, čaršiske priče, sakupljana odraslih uz čašu dobrog pića, ali i odlične hrane koja se spremala u menzi ( u objetu iza hotela). Imao je i sobe za noćenje, za putnike namernike, ali i za delegacije gostiju koji su doputovali da sklope neki ugovor za 15 – tak preduzeća koji su poslovali u krugu naselja.

IMG_2264.JPG

                                          Spoljni ulaz Hotela Rudar

     Noćno druženje uz orkestar, koji je svirao za vikend, gosti su uživali uz društvena dešavanja koji su priredjivali omladinci ali i stariji gradjani iz raznih sekcija: planinarskog, streljackog , fudbalskog, kosarkaskog, odbojkaskog drustva i mnogih drugih. Mladi su najvise uzivali u bioskopu, koncertima i priredbama koja su organizovana odmah pored hotela u sali bioskopa, pa je i to uticalo u na povecanje posete u samom objektu hotela.

       I dan, danas se prica da je prilikom proslave 6. avgusta Dana rudara hotel uspeo da ugosti oko 700 zvanica, (unutar hotela i na spoljnem balkonu, tj terasi) i da svi odu zadovoljni uslugom, od jela, pica i dobre muzike pa do provoda do kasno u noc.

      Eh, ta stara dobra vremena, kada smo svi živeli bezbrizno…..

IMG_2272.JPG

Ali vremena su se promenila, pa tako i sam hotel. Na zalost, pretvorio se u ruinirani objekt, ostecen  i bez opreme (stolova, stolica, sanka, kuhinjskih poterpstina i sl.) ostala je samo bleda slika nekadasnjeg lepog zivota ali i lepe uspomene koje se prepricavaju.

      MZ Al. Rudnik se ovim putem želi da pozove ivestitora koji bi mogao da uloži u ovaj projekat i povrati staru slavu hotela, jer on ima veliki potencijal, od prostorija, soba i spoljnog balkona, potreban je početni kapital, i pare će se uveliko vratiti za uloženo, i to više puta.

IMG_2269.JPG

                              Sobe za nocenje Hotela Rudar

      Ukoliko se želi, da se objekat koristi i u druge svrhe, i to je u mogucnosti! Od raznih sportskih aktivnosti (npr: stoni tenis, šahovsko, književno i razna druga društva i organizacije…)  – i to je moguce, jer poseduje veliki prostor koji može da se upotrebi!!!  Zato se obraćamo svim ljudima koji su u mogućnosti da investiraju, i renoviraju hotel bili strani ili domaci sponzori, da rezutati nece izostati. Budite hrabri, investirajte, vratite zivot ziteljima Al. Runika i zaradite novce!!! Pomoci cemo vam oko realizacije!!!