„SPASITE MI DETE “ – IZGOREO BOJAN IZ PRĆILOVICE

Izvor : V.novosti , J. Ćosin

NEPOKRETNI Bojan Đorđević (43), iz Prćilovice kod Aleksinca, stradao je u požaru koji je danas oko 10.45 zahvatio kuću u kojoj je živeo sa gotovo slepom majkom, penzionisanom učiteljicom Dušicom. Bojan se godinama teško kretao, samo uz pomoć štaka, a komšije su ga retko viđale jer nije često izlazio iz kuće.

– Bio sam u dvorištu kada sam čuo zapomaganje rođake Dušice: „Spasite mi dete“ – kaže nam Bojanov brat od strica Dejan Đorđević. – Dotrčali smo i videli da je pokušavala da spase svog sina. Međutim, kad smo stigli, Bojan više nije davao znake života. Okupili smo se odmah tu ispred kuće, ali nismo mogli da uđemo unutra.

On dodaje da je zajedno sa rodbinom i komšijama pokušao odmah da pomogne nesrećnoj Dušici, koja je slabovida, kao i njenom nepokretnom sinu, ali da njemu nije bilo spasa, jer je kuća već bila zahvaćena plamenom.

– Najverovatnije je uzrok bio opušak od cigareta, ili vatra od šporeta, nema šta drugo. Bojan je bio na štakama, jedva se kretao, verovatno nije uspeo da pobegne od vatrene stihije. Brzo su došli i vatrogasci, ali uzalud. Njegova majka je sa lakšim povredama prebačena na Hirurgiju u Aleksincu. Kako nam je potvrđeno u ovoj ustanovi, ona se samo nagutala dima i nije u životnoj opasnosti.

U policiji navode da se uzrok ove nesreće, koja se dogodila jutros, još utvrđuje. Požar je lokalizovan, ali je kuća u potpunosti izgorela. O slučaju je obavešteno nadležno tužilaštvo.