TEHNIČKI PREGLED OD 3.070 DO 6.020 DINARA

Vlada Srbije donela je Odluku o utvrđivanju cene tehničkog pregleda kojom je propisano da se za putničke automobili tehnički pregledi ne mogu naplaćivati jeftnije od 3.070 dinara, niti više od 6.020 dinara – prenose Južne vesti .

Cena je bila jedan od glavnih problema, pored ostalih izmena kriterijuma na tehničkom pregledu zbog kojih su ranije negodovali vozači.

Tehnički pregledi su imali slobodu da sami određuju cenu, a ona je porasla prošlog leta sa izmenom određenih propisa.

Vlada Srbije je sada donela pravilnik koji važi za sve tehničke preglede.

Odluka o određivanju cene tehničkih pregleda je bitan deo seta propisa kojom će se sprečiti zloupotrebe u oblasti od izuzetnog značaja za bezbednost saobraćaja na putevima. Tako, najniža cena sa pdv-om za putnička vozila za tu uslugu iznosi 3.070 dinara, a najviša 6.020 dinara – piše u odluci.

Propisane su i najniža i najviša cena za motocikle, mopede i traktore – od 2.120 dinara do 4.120 dinara.

Za teška teretna i priključna vozila vozači će izdvajati od 6.020 dinara do 11.920 dinara.

Kada se tehnički pregled za teretna i priključna vozila vrši na poligonu najviša cena može biti uvećana za dodatnih 2.000 dinara – piše u saopštenju.

U dopisu koji je poslat medijima nije precizirano kada ova Odluka stupa na snagu, ali je naglašeno da je doneta zbog stupanja na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.