TURSKI HAKERI NAPALI ALEKSINAC.BIZ

Bez ikakvog razloga turski hakeri napali su sajt aleksinac.biz , postavljajući svoj amblem na naslovnoj strani i emitujući tursku muziku kako bi onemogućili  čitaoce  da se informišu o dogadjajima u Aleksincu i okolnim gradovima. Nakon nekoliko sati, zahvaljujući programeru Danijelu Saviću  koji je softverski napravio ovaj sajt, uspešno je skinuta blokada turskih hakera, što je pokazalo da srpski programeri, ipak, drže prevlast u znanju i veštini nad turskim hakerima.

Na redakcijskom kolegijumu pažljivo je razmatrana ova situacija, s obzirom da sajt aleksinac.biz nikada ništa nije negativno objavljivao osim što je u kontekstu spominjao turske državljane. Redakcija o ovoj anonimnoj hakerskoj grupi nema nikakve validne podatke, neznamo da li se radi o ISIS-u , koju vrstu pesama su emitovali i šta su želeli ovim obaranjem sajta da postignu.

Sve u svemu sajt aleksinac.biz će nastaviti da radi i informiše gradjane Aleksinca o dešavanjima u njihovoj opštini i susednim gradovima, a redacija izražava zadovoljstvo , što se o ovom sajtu čulo čak i u Turskoj.