Tužilaštvo u Aleksincu istražuje kako je došlo do trovanja radnika fabrike „Magna“

Piše : DANAS

Povodom trovanja radnika u fabrici „Magna“ u Aleksincu, Osnovno javno tužilaštvo u tom mestu saopštilo je da su odmah preduzete radnje i mere u cilju o otkrivanja uzroka trovanja.

tužilaštvo saopštava da su zbog slučaja trovanja u Alkesincu, uključene policija, inspekcije-sanitarna, veterinarska i inspekcija rada, Uprava za vanredne situacije, te da su uzete izjave od relevantnih aktera događaja, kao i da je naložena toksikološka analiza krvi.tkrivanja uzroka trovanja.

„Merenje i ispitivanje vazduha u hali obavio je posle prvog incidenta Institut za kvalitet radne i životne sredine ‘1. maj’ iz Niša i nije utvrdio prisustvo otrovnih isparenja, a posle drugog incidenta Institut za javno zdravlje Novi Sad-Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika“, podseća aleksinačko tužilaštvo.

Ističu da se rezultati tih analiza očekuju u narednom periodu, s tim „da su danas ponovo izvršili dodatna uzorkovanja na licu mesta, imajući u vidu rezultate analiza uzoraka uzetih 20. januara, posle drugog incidenta“.

O novim saznanjima Tužilaštvo će, navode, blagovremeno obavestiti javnost, vodeći računa da se ne ugrozi istražni postupak.