Tužilaštvo u Aleksincu odbacilo prijavu protiv 14 osumnjičenih za nesreću u rudniku „Soko“

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Osnovno tužilaštvo u Aleksincu odbacilo je krivičnu prijavu koju je podnelo Ministarstvo rudarstva i energetike protiv 14 osoba zbog teškog krivičnog dela protiv opšte sigurnosti i izazivanja rudarske nesreće u rudniku „Soko“ u Čitluku kod Sokobanje 1. aprila prošle godine, u kojoj je poginulo osam rudara.

U saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu, OJT u Aleksncu je navelo da je nakon sprovedenih dokaznih radnji, a imajući u vidu i ranije obavljena veštačenja, odbačena krivična prijava Ministarstva rudarstva i energetike protiv 14 lica, zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti.

Ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, o čemu su obavešteni podnosilac prijave, u konkretnom slučaju navedeno Ministarstvo, punomoćnik oštećenih i oštećeni, odnosno zakonski naslednici – navode u tužilaštvu.

Naglašeno je da na odluku aleksinačkog tužilaštva oštećeni imaju pravo da podnesu prigovor Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Inače, u nesreći u rudniku Soko 1. aprila prošle godine poginulo je 8 rudara, šestorica stradalih je iz Aleksinca, jedan iz Vranja i jedan iz Sokobanje.

BONUS VIDEO : ALEKSINAČKI RUDNIK