TV LASER : ALEKSINAČKA BOLNICA POMAŽE U RADU KC NIŠ

www aleksinac biz , Autor Dušan Stevanović , you tube aleksinacbiz , KLIKNI NA  LINK !

U moru vesti o Koroni sa puno istinitih i još toliko neistinitih  , dve vesti obeležile su proteklu nedelju u Aleksincu .

Prva vest je da je predsednik Opštine Aleksinac , Dalibor Radičević  oboleo od korone i  da se nalazi u kućnoj izoloaciji . On je izjavio za medije da se oseća dobro , da uzima odgovarajuću terapiju , a da pojedine predsedničke poslove obavlja i od kuće . Inače , Predsednik Radičević je sam , nakon kontakta sa zaraženom osobom od Kovida – 19 , otišao na testiranje , gde je ustanovljeno da je i on zaražen ovim virusom .

Zbog ranijih zdravstvenih problema , a zbog predostrožnosti , trenutno je odsutan sa posla i predsednik Skupštine optine Aleksinac , Nenad Stanković

Druga vest je , o kojoj priča cela čaršija su 2 doktorke sa ATD u Aleksincu koje su postale pravi heroji današnjeg vremena . Reč je o doktorkama pulmoloziima Katarini Stojković Stajić i Svetlani Šunjevarić zbog njihovog predanog i herojskog  rada . Bez obzira , što u toku dana imaju od 100 do 120 pacijenata , one ostaju na poslu sve dok ne pregledaju i poslednjeg pacijenta, do kasno u noć . Za njih nema ograničenja radnog vremena , pa tako dolaze i i vikendom na posao več 9 meseci unazad . Ove dve doktorice pulmolozi daju terapiju kao na odelenju po  protokolu i veoma retko šalju za Niš , što znatno olakšava rad i funkcionisanje Kliničkog centra u Nišu .

Ova informacija potvrdjena je i u Skupštini opštine , na sednici  Saveta za zdravlje . Informaciju je prenela  predsednica Saveta , Slobodanka Jovanović dobivši je od velikog broja pacijenata . Istu informaciju potvrdio je i direktor Opšte bolnice u Aleksincu , doktor Goran Vidić .

Inače na jučerašnji dan , 6 . decembra pregledano je 62 pacijenta . Pozitivnih je bilo 11 , što predstavlja izvesno smirivanje situacije .

https://www.youtube.com/watch?v=T0B5Sz2SMLE