TV LASER : MASOVNA VAKCINACIJA U RAŽNJU

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

www.aleksinacbiz.com, Autor Dušan Stevanović

you tube aleksinacbiz

U proteklih 7 dana , od kada je počela imunizacija stanovništva ,  u  Domu zdravlja Ražanj dosada je vakcinisano 245 osoba . Interesantno je da je od 70 zdravstvenih radnika samo 9 primilo vakcinu i  to četvoro Fajzerovu i petoro kinesku , dok ostali očekuju rusku vakcinu Sptnjik V koja , uskoro treba da stigne .

Imunizacija se vrši po ustaljenom redosledu , vakcinacijom stanovnika koji su se prijavili preko e – uprave

Menadžment Doma zdravlja u Ražnju obezbedio je adekvatan proctor za sprovodjenje vakcine u okviru Doma zdravlja sa parkingom za automobile .

U skladu  sa raspoloživim kadrom koji je angažovan na punktu za vakcinaciju stanovništva , Dom zdravlja ražanj može vakcinisati 150 lica , dnevno . U slučaju potrebe, odnosno masovnog odaziva stanovništva za vakcinaciju, DZ Ražanj može angažovati dodatne kadrovske resurse i teoretski možemo vakcinisati 400-500 lica dnevno – rekao je Kordinator za vakcinaciju Dejan Blagojević .

Trenutno na punktu za vakcinaciju  rade dva lekara i četri medicinske sestre-tehničara, U slučaju potrebe, planirano je angažovanje još 3 stacionirana tima i jedan mobilni.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=“https://www.youtube.com/watch?v=vaJzuiM2ZF4&t=23s“][/vc_column][/vc_row]