TV SUPER D+ NAJBOLJI FRULAŠI SRBIJE U RAŽNJU

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović tekst , kamera , you tube aleksinac biz , pritisnite „zaprati“ . subscribe

Podizanjem zastave u ime frulaške republike , u Ražnju je održan 24 Sabor frulaša i izvornog narodnog stvaralaštva , poznatiji pod nazivom „Dani Save Jeremića ”, Manifestaciju je otvorio Dobrica Stojković , predsednik opštine Ražanj .

Sabor frulaša je trajao 2 dana . Nakon svečanog otvaranja ,publici se predstavio ansambl „Venac“ iz Gračanice . Čuvar tradicije sa Kosova i Metohije .

Narednog dana , održana je 15 likovna kolonija , a glavna manifestacija je održana uveče , revijalnim nastupom najboljih frulaša Srbije .

O manifestaciji je govorila Zorica Žvković , glavni organizator i predsednica KUD „Sava Jeremić“ ( izjavu pogledati u Tv prilogu)

Manifestaciju je otvorio poznati umetnik na fruli Vlada Baralić iz Beograda , a u revijalnom delu nastupili su Dimitrije Nikolov i Ivan Mitrović iz Leskovca , Aleksandar Gašić iz Kruševca , Sanja Milanović iz Merošine , Milovan Milošević iz Bošnjana kod Varvarina , Ljubica Djordjević , Dejana Djokić i najmladji Milovan Simić

Pored frulaša , nastupili su i poznati pevači Vera Matović i Ivan Milinković , bivši pevač grupe „Legende“ , uz pratnju orkestra sa RTS – a pod vodjstvom Siniše Vićentijevića i Branimira Djokića .

Organizator manifestacije bio je Dom kulture i Kulturno umetničko društvo iz Ražnja , a generalni pokrovitelj Opština Ražanj .