U PETAK VREDI DOĆI U NIŠ : STEFAN MILENKOVIĆ , CECA …

Pišu : Južne vesti , Ljubica Jocić , novinar , Foto : Dušan Stevanović

Za nekoga sve, za svakog ponešto – ovako može da se opiše ponuda koju će Niš imati u petak, 23. juna uveče. Od 19 sati na Letnjoj pozorinici koncert povodom 70 godina Niškog simfonijskog orkestra održaće violinista Stefan Milenković, sat vremena kasnije, u blizini, na platou Tvrđave počinje koncert Svetlane Cece Ražnatović, dok u 21 sat kreću koncerti Nikole Kolje Pejkovića i Grobovlasnika u Banovini i Bad copy-ja u klubu O2 – Oxygent Club.

Petak veče počeće zvucima violine iz 1783. godine na kojoj će Stefan Milenković zasvirati uvertiru iz opere Moć sudbine Đuzepea Verdija, u pratnji Niškog simfonijskog orkestra, pod dirigenstkom palicom Dejana Savića.

Koncert počinje u 19 sati na Letnjoj pozornici, karte po ceni od 500 dinara su u prodaji na blagajni Simfonsijkog orkestra.


Ceca od 20 sati

Sat vremena kasnije, nekoliko stotina metara dalje, na platou Tvrđave počeće koncert jedne od najpopularnijih folk pevačica sa ovih prostora Svetlane Cece Ražnatović, rodom iz Žitorađe.

Posle 10 godina Ceca će opet pevati na istom mestu u Nišu. Tada je, prema nekim procenama, bilo oko 20.000 ljudi.

Karata u prodaji i dalje ima, prema podacima sa sajta Tickets, a ostale su za parter (1.000 i 1.400 dinara), za fan pit (2.000 dinara), za VIP barski sto (2.400), dok nema karata za VIP separe, čija je cena bila 8.000 dinara.

Kolja i Grobovlasnici od 21 sat

Nakon dve godine Kolja i Grobovlasnici nastupiće u Nišu u dvorištu Univerziteta, popularnoj Banovini. Koncert je u petak, 23. juna od 21 sat.

Pre par dana objavili su svoj prvi singl Sve će biti dobro, ljubičice sa novog albuma Sreća i druge brige, a publika će, pored novih pesama, čuti i probranu set-listu najboljih numera sa prethodnih albuma.

Organizatori koncerta najavljuju da će pored gitariste i producenta Voje Aralace, koji je stalni član benda, Nišlije prvi put videti bend u novoj postavci.

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 1.500 dinara, a na dan koncerta cena karte iznosiće 1.800 dinara.

I Bad copy od 21 sat

Ljubitelji hip-hop muzike će moći da čuju Bad Copy, koji je ponovo u punom sastavu, te će zbog jubileja 20 godina od albuma Sve sami hedovi, ali i 10 godina od albuma Krigle doći u Niš.

Nastup je u petak, 23. juna od 21 sat u klub O2 – Oxygen Club.

Cena karte je 1.000 dinara.