ТВ ПРИЛОГ : У РАЖЊУ 11 LICA U SAMOIZOLACIJI

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

www.aleksinac.biz

На  седници Штаба за ванредне ситуације у Ражњу извршена је анализа досадашњих предузетих мера . Том приликом  упућен је и апела свим грађанима о неопходности придржавања и поштовања свих досад донетих Уредби Владе Републике Србије  .

Наиме, закључено је да се и даље појављују случајеви несавесих грађана старијих годишта који не поштују забрану изласка. Примећено је више појединачних случајева и затражено је да Полицијска станица више  не толерише ове грађане , односно да је неопходно примењивати санкције.

Јавна предузећа су ангажована на максималној примени мера. ЈП „Комуналац“ редовно врши дезинфекцију улица и одређених јавних површина.

Закључено је да се у оквиру могућности ,  максимално примењују донете мере ,  а пре свега ангажовањем свих субјеката на обиласку и помоћи старачким домаћинствима као и грађанима старијих од 65 година који немају помоћ породице .

Овде посебно треба истаћи ангажовање лиценцираног удружења „Сунчев зрак“ које са својих 14 герентодомаћица непрекидно обилази и помаже најугроженије грађане.

Треба истаћи доношење одлуке о скраћењу радног времена угоститељских објеката, забране рада пијаца и бувљака и препоруку трговинским радњама о начину организације рада, пре свега у циљу заштите грађана и својих радника (број радника у радњи, паковање воћа, поврћа и др. Намирница).

На територији Општине Ражањ нема случајева оболелих, а  11 лица су у самоизолацији.

У време полицијског часа није било нарушавања ове забране – рекао нам је Координатор Штаба за ванредне ситуације  Драгиша Јовановић[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=“https://www.youtube.com/watch?v=VDSy_jJ5r1A“][/vc_column][/vc_row]