Uhapšen lopov sa 18 razbojništva

Piše telegraf.rs

Niška policija uhapsila je Beogradjanina S.I. (23) zbog sumnje da je na području Niša od 2015. godine izvršio čak 18 razbojništava, razbojničkih i običnih kradja.

Kako je saopštila policija, on je ulazio u apoteke i prodavnice i uz pretnju nožem od radnika uzimao novac i robu, čime je pokradenima pričinio štetu procenjenu na 270.000 dinara.

Kako saznajemo, u apotekama je najčešće tražio da kupi pelene a kada bi prodavačica ušla u magacin da ih donese ili dok bi ih brojala, on bi krao novac iz kase.

Iz dragstora je uglavnom krao namirnice tako što bi robu spakovao u kesu, zatim bi od kasirke zatražio cigarete a kada bi se ona okrenula, bežao je sa robom iz prodavnice.

Kradljivac je uhapšen u iznajmljenom stanu u Nišu a kod njega je pronadjeno nešto manje od šesnaest hiljada koliko mu je preostalo nakon poslednje pljačke apoteke koju je izvršio 20. marta na Bulevaru Nemanjića iz koje je odneo oko osamnaest hiljada dinara.

Policija dodaje da su za S.I. bile raspisane tri poternice sudova u Nišu i Beogradu takodje zbog imovinskih krivičnih dela. Njemu je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva odredjeno zadržavanje do 48 sati.

Foto Dušan Stevanović