UHAPŠEN VOZAČ “ OPELA “ . KAKO JE POGINULA TANJA ?

Piše Srbija Danas

Milan D. (24) iz aleksinačkog sela Katun uhapšen je zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer je, kako se sumnja, 2. januara u ulici Južnomoravskih brigada u Aleksincu izazvao udes u kojem je poginula Aleksinčanka Tanja Jović (29).

– Analizom krvi ustanovljeno je da je vozač „opela“ imao 1.40 promila alkohola prilikom prvog testiranja. Daljim veštačenjima utvrdiće se kolika je alkoholisanost bila prisutna u trenutku nesreće – objašnjavaju sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Nesrećna devojka i njen verenik Mladen V. (25) bili su putnici u automobilu „opel kalibra“ kojim je upravljao Milan, a koji se usled velike brzine prevrnuo, nakon što je udario u paletu sa behaton pločama i drugo vozilo. Društvo se vraćalo sa reprize dočeka Nove godine iz jedne aleksinačke kafane, a ustanovljeno je da je Milan vozio pijan zbog čega je lišen slobode.

Očevici udesa su pretpostavljali da je nesreći kumovala pijanka, s obzirom na to da nije bilo drugog objašnjenja za to što je vozač „opela“ prešao na suprotnu stranu kolovoza u vreme kada je ova ulica bila pusta.

Da je društvo bilo u kafani potvrdio je Tanjin otac Aca.

– Ne mogu da se saberem, ne znam šta se ovo dešava, ne mogu da poverujem da je više nema. Toliko joj se lepih stvari desilo, sa Mladenom se zabavljala četiri godine, avgusta ove godine smo napravili veridbu. Novogodišnju noć smo proveli zajedno, nisam ni slutio da je tada poslednji put vidim. Radovali su se reprizi novogodišnje noći, znam da su otišli u kafanu, Tanja se lepo doterala, poslala nam je sliku da je vidimo. Sve im je išlo kako treba, zet ima autoperionicu, radovali smo se svadbi, a sad je sahranjujemo – pričao je Aca grleći ćerkinu sliku.

Milan će nakon isteka zadržavanja od 48 sati biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu, s obzirom na to da mu zbog vožnje pod dejstvom alkohola koja je dovela do smrtnog ishoda, preti kazna zatvora do osam godina.