ИЗВЕШТАЈ  М У П

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистиче полиције и Полицијске управе у Нишу, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Нишу, у наставку међународне акције са полицијом Швајцарске Конфедерације ухапсили су И. С. (1982), из околине Алексинца, осумњиченог да је организовао криминалну групу која је на територији Сент Галена продавала хероин.

 

Како се сумња, он је врбовао четири особе из околине Алексинца да одлазе у Швајцарску и продају хероин уживаоцима у Сент Галену.

 

Полиција је, осим И.С., у околини Алексинца ухапсила двојицу припадника организоване криминалне групе В.А.(1991) и Л.Р.(1987), док су у марту 2017. године у Сент Галену ухапшени Д.Ђ.(1991) и Ф.П.(1985), код којих је тада пронађено 1,6 килограма хероина, 970 грама парацетамола и две вагице са траговима опојних дрога.

 

Сумња се да су њих четворица, по инструкцијама И. С., у Сент Галену складиштили, размеравали, пакетирали и продавали хероин.

 

Полиција је претресом стана В. А. запленила око 425 грама марихуане, вагицу са траговима опојних дрога и новац за који се сумња да је стечен продајом наркотика.

 

Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, осумњиченима И.С., В.А. и Л.Р. је одређено задржавање до 48 часова и они су, уз кривичну пријаву, приведени Вишем јавном тужилаштву у Нишу. Судија за претходни поступак Вишег суда у Нишу одредио им је притвор до 30 дана.