УХАПШЕНИ МАЛОЛЕТНИЦИ ЗБОГ ТЕШКИХ КРАЂА

Брзом интервенцијом припадника Министарства унутрашњих послова у Алексинцу, у року од неколико сати расветљена су кривична дела разбојништво и две тешке крађe у покушају и ухапшени шеснаестогодишњак из околине Алексинца и седамнаестогодишњак из Алексинца због постојања основа сумње да су извршили ова кривична дела.

Сумња се да су они, у ноћи између 9. и 10. фебруара после поноћи, прескочили ограду, ушли у двориште и обили балконска врата породичне куће осамдесетседмогодишње жене и уз употребу физичке силе и претњу да ће је убити украли мобилни телефон, четири телевизора , разни накит, две кутије са алатом и две бушилице. Процењује се да је вредност украдених ствари  око 240.000 динара.

Такође, они су, како се сумња, исте ноћи ушли у још два дворишта породичних кућа у Алексинцу, обили помоћни објекат и прозор спаваће собе на једној и покушали да обију балконска врата друге куће. Из ових кућа ништа није украдено.

Полиција је код шеснаестогодишњака пронашла украдени мобилни телефон, а потом су нађени и власници враћени и остали украдени предмети.

Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени тужиоцу за малолетнике Вишег јавног тужилаштва у Нишу.