UKIDA SE JOŠ JEDAN LET , NEMA VIŠE NIŠ – MALME

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti

Prva ikada „low cost“ linija sa niškog Aerodroma „Konstantin Veliki“ ponovo će biti ukinuta i putnici od novembra više neće moći da lete iz Niša do Malmea, potvrdili su iz kompanije Wizz Air novinarima Južnih vesti.

Do kraja oktobra, svakog ponedeljka i petka, iz Niša putnici mogu da lete do ovog švedskog grada, a oni koji su hteli da i nakon toga putuju u Malme kažu da karte ne mogu da kupe i da im nije jasno zašto se ukida još jedna linija koja je punila avione.

Ipak, poslednji let ove godine sa niškog do Aerodroma u ovom poznatom gradu u Švedskoj je u petak, 27. oktobar, a nakon toga mađarska avio-kompanija Wizz Air ukida ovu liniju.

Wizz Air kontinuirano prati performanse svojih ruta kako bi omogućio da najpopularnije destinacije imaju najniže moguće cene karata. Kao što je uobičajena praksa u vazduhoplovnoj industriji, Wizz Air optimizuje svoju mrežu na osnovu rezultata ovih pregleda, tako da će ruta Niš – Malme biti ukinuta. Nastavljamo da pratimo ponudu i potražnju na tržištu kako bismo mogli da ponudimo najbolje opcije putovanja našim putnicima – odgovorili su Južnim vestima iz kompanije.

Ovo nije prvi put da se prva ikada ostvarena „jeftina“ linija iz Niša ukida – od 2015. godine kada je uvedena avioni su do Malmea leteli do januara 2019. godine, pa posle kraće pauze ponovo od aprila iste godine, pa sve do proleća 2020. kada je sve stalo zbog pandemije, a vratili su se aprila 2021. godine.

Iz kompanije nisu odgovorili da li je ukidanje ove linije i njeno zvanično gašenje, ali ni da li planiraju izmene još neke linije, jer trenutno iz Niša lete do Beča, Bazela, Dortmunda i Memingema.