UMRO DRAGAN ŽIVADINOVIĆ BIVŠI BOKSER BK „RUDAR“

Osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Italiji i srebrne medalje na Mediteranskim igrama u Siriji, nekada peti na svetskoj rang-listi u papir kategoriji niški bokser Dragan Živadinović Senta preminuo je u svom rodnom gradu u 64. godini. 

Senta je rođen 10. marta 1959. godine u Nišu, gde je završio osnovnu i Srednju građevinsku školu, a boksom je počeo da se bavi 1978. godine u Bokserskom klubu Radnički.

Nastupao je četiri godine za aleksinački Napredak u Drugoj bokserskoj ligi, a nakon toga se vraća u niški Radnički. Godine 1982. ostvario je svoj prvi veliki uspeh – drugo mesto u papir kategoriji na Prvenstvu Jugoslavije u Vukovaru.

Prvu titulu prvaka države osvojio je godinu dana kasnije u Prištini, a taj uspeh je ponovio 1987. i 1988, dok je 1985. osvojio titulu ekipnog prvaka Jugoslavije sa Gošom iz Smederevske Palanke.

Te godine je postao reprezentativac Jugoslavije za koju je nastupio 25 puta, a imao je 19 pobeda i 6 poraza.

Najveće uspehe zabeležio je 1987. godine kada je osvojio bronzanu medalju na Prvenstvu Evrope u Italiji, srebrnu medalju na Mediteranskim igrama u Siriji, bio peti na svetskoj rang-listi u papir kategoriji i osvojio poznate turnire Beogradski pobednikZlatna rukavica i Zlatni gong. Dobitnik je Nacionalnog sportskog prinznanja Republike Srbije.

Oproštajni meč mu je bio 1997. godine u Nišu protiv Radeta Srezojevića iz Prokuplja tokom obeležavanja 50 godina Bokserskog kluba Radnički.

IZVOR : Južne vesti