UMRO I SUPRUG

Milosav Miljković (77) iz sela Ljupten kod Aleksinca, koji je u petak doživeo moždani udar pokušavajući da spase suprugu Dušanku Miljković (77) koja je umrla prirodnom smrću, preminuo je juče u KC u Nišu.

Komšinica pokazuje mesto gde je zatekla preminulu Dušanku

Foto: RAS SrbijaKomšinica pokazuje mesto gde je zatekla preminulu Dušanku

Kako je „Blic“ pisao beživotno telo Dušanke pronašla je u petak jedna komšinica u kupatilu njihove porodične kuće u ovom aleksinačkom selu, dok je njen suprug Miloslav (77) ležao blizu nje i još davao znake života.

On je sanitetom Hitne pomoći prebačen u KC u Nišu gde su lekari pokušali da ga spasu, ali je preminuo jutros, po svemu sudeći od posledica moždanog udara.

Iako se najpre posumnjalo da su Miljkovići žrtve razbojništva, istragom je utrvrđeno da je Dušanka, koja je već bolovala od karcinoma, preminula prirodnom smrću dok je Milosavu najverovatnije pozlilo dok je pokušavao da joj pruži pomoć.

Dušanka i Milosav Miljković

Foto: RAS SrbijaDušanka i Milosav Miljković

Dušanka je sahranjena na lokalnom seoskom groblju u prisustvu rođaka i prijatelja.

Policija sumnjala na zločin

Iako se najpre posumnjalo da su Miljkovići žrtve razbojništva, istragom je utrvrđeno da je Dušanka, koja je već bolovala, preminula prirodnom smrću. Ispostavilo se da je njenom suprugu pozlilo dok je pokušavao da je spase.

– Dozivala sam u dvorištu, međutim, nisu se odazivali pa sam ušla jer je bilo otključano, Dušanka je ležala u kupatilu, a Milosav je krkljao pored nje – priča i dalje potresena komšinica Živica.

Policija je obavila uviđaj, a zbog razbacanih stvari sumnjalo se najpre da je u pitanju razbojništvo. Institut za sudsku medicinu isključio je sumnju da je Dušanka ubijena jer nema nikakvih povreda, a s obzirom na to da je bolovala od karcinoma, ustanovljeno je da je umrla prirodnom smrću.

Blic on line, B. Janačković