Ускршња чаролија са књјижевником Арсићем

Већ пет година при Књижевном клубу „Велимир Рајић“, а по идеји професорке Маје Радоман Цветичанин постоји и ради радионица „Српски лако“ намењена деци основношколског узраста.  Радионица пре свега окупља децу  која воле да пишу и читају и својеврсни је расадик младих талената  које Књижевни клуб окупља у нади да ће они једног дана продужити рад овог удружења, најстаријег  те врсте у Србији.

Кроз радионицу је досад прошло на десетине полазника  од којих су неки  постизали значајне успехе на такмичењима намењеним њиховом узрасту.
Поре тога што на радионици исказују свој списатељски таленат и полако савладавају све тајне  овог заната, полазници радионице кроз игру и дружење обележавају и све значајне датуме везане за књижевно стваралаштаво али се баве и очувањем матењег језика и писма, као и народне траидиције.
Тренутно радионица окупља петнаестак полазника узраста од 2 до 7 разреда. Радионицу води Светлана Биорац Матић, а у реализацији програма огромну подршку даје библиотека „Вук Караџић“ у чијим просторијама радионица им а свој кутак за рад и свој изложбени простор и  књижевне вечери.
Поред тога што мали радионичари активно учествују  у раду клуба и заступљени су у скоро свим активностима, они најбољи и најактивнији  полазници су и Уметничке колоније у Липовцу, где им се пружа шанса да се друже и пишу са старијим писцима – учесницима колоније.
Такође су у прилици да се сусретну и са познатим књижевним именима чија дела уче у редовном школском програму.  Последњи такав сусрет  десио се у  понедељак 10. априла када је у организацији библиотеке „Вук Караџић“ гост радионице био познати књижевник Русомир Арсић из Ниша. У дивној предпразничној атмосфери  у овиру књижевне вечери  симболично назване „Ускршња чалролија са Русомиром Арсићем“  радионичари су уживали у стиховима овог дивног песника, али и добили прилику да њему представе своје радове.
Намера је како руководства библиотеке „Вук Караџић“ тако и ентузијаста из Књижевног клуба да ова радионица настави свој рад и надаље, а интересовање и ангажованост деце их на то и обавезује.
С. Б. Матић , Фото Русомир Арсић