[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Piše : Blic , Branko Janaćković

Već 50 dana ne znamo ništa o uzroku smrti oca i to mi najteže pada. Bol je svakodnevna od ujutru do uveče. I kod kuće, i na groblju. Tišti me ta neizvesnost, što ne znamo okolnosti pod kojima je nastradao. To je preveliki teret za moju porodicu – kaže za „Blic“ Danijela Dimitrijević iz Aleksinca čiji je otac Dragoslav Dimitrijević (69) poginuo 22. novembra u toku transporta iz stacionalara u Sokobanji do kovid bolnice u Kruševcu.

Kako je „Blic“ pisao, do nesreće je došlo kada je sanitet u kojem se Dragoslav nalazio sa medicinskom ekipom sleteo sa puta u aleksinačkom selu Bovan i prevrnuo se. Nesrećni Dragoslav je ostao na mestu mrtav, lekar i medicinski tehničar su povređeni samo lakše lakše a vozač saniteta P. D. (51) je ostao nepovređen. Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu još pokrenulo je istragu i prikuplja dokaze kako bi se utvrdile sve okonosti tragičnog slučaja.

Ona kaže da će njihov advokat zatražiti od bolnice u Sokobanji medicinsku dokumentaciju o lečenju njenog oca, te da očekuje da im bolnica izađe u susret i dostavi je u što kraćem roku.

-Želimo da vidimo otpusnu listu, da vidimo kako je išlo lečenje i zbog čega je upućen u bolnicu u Kruševcu. Transportovali su ga tamo bez našeg znanja. Još nam nisu dali objašnjenje i razlog zašto je poslat u Kruševac ako su mu analize su mu bile bolje i ako je bio pred otpustom. Sanirano mu je bilo zdravstveno stanje, bilo je samo reči kiseonik da mu nabavimo bez čega nije mogao da bude, ali bilo je reči, laički rečeno, da može još 100 godina da živi uz kiseonik kod kuće. Jako nam je bitno da saznamo istinu jer je i moj otac bio pravdoljubiv. Kad god nešto nije bilo fer i korektno sa nečije strane, on bi rekao “uh što ne volim tu nepravdu”. I ja sam kao i on. Volim pravdu i istinu, koliko god da je bolna. Pa neka mi i ne odgovara, koliko god da je bolna, neka mi kažu kako jeste. Nadamo se da će istraga uskoro da se privede kraju da saznamo šta je bilo, kaže Danijela.

Stigao obdukcioni zapisnik, čeka se veštačenje saniteta

VIDEO :[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=“https://www.youtube.com/watch?v=PpkcYOdHxL0&t=8s“][/vc_column][/vc_row]