VEĆA KONTROLA TAKSISTA

aleksinac.biz, V I D E O

Данас је у сали Скупштине општине Алексинац одржана 23. седница Општинског већа. Седницом је председавао Ненад Станковић, председник општине. На дневном реду нашло се 15 тачака.
Најпре је усвојен Нацрт Одлуке о измени Одлуке о финансијској помоћи за вантелесну оплодњу у општини Алексинац према којој ће Општина финансирати два покушаја вантелесне оплодње, уместо једног, као до сада.

Усвојена је Одлука о измени Одлуке о ауто-такси превозу путника према којој такси легитимација такси-возила треба да садржи и број шасије возила.

Већници општине усвојили су и Предлог Закључка о давању на коришћење десет пословних просторија политичким субјектима у згради бившег Комитета у улици Књаза Милоша 144 на основу предлога Комисије за процену критеријума и утврђивање предлога за давање у закуп пословног простора.

Усвојен је и Предлог измене и допуне Решења о одобравању и финансирању програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у општини Алексинац. Утврђено је да је из Решења техничком грешком изостављен програм ФК „Победа 1976“ из Јаковља, те се допуном исправља иста.

Затим је усвојен и Предлог Закључка којим се утврђује Програм мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политке руралног развоја општине Алексинац за 2017. годину и упућује Министарству пољопривреде и заштите животне средине на сагласност.