VIDEO PRILOG : MOZGOVO BOGATO FOLKLOROM

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Tekst i kamer  Dušan Stevanović , aleksinacbiz you tube , nemontirani materijal

Godišnjim koncertom u prelepom Domu kulure , kakav nemaju ni mnogi gradovi u Srbiji , Kulturno umetničko društvo „ Bukovik „ iz Mozgova obeležilo je 36 godina postojanja . Pred više stotina gledalaca na koncertu su učestvovali KUD „ Boki „ iz Paraćina , „ Obrež „ iz kruševačkog kraja ,  „ Mladost „ iz Žitkovca i domaćin „ Bukovik „ . Pored folklora , nastupili su i pevači amateri , medju kojima je pažnju gostiju skrenula Ljiljana Mijailović izvodjenjem narodnih izvornih mesama .

Inače , KUD „ Bukovik „ iz naselja Mozgovo koje ima oko 450 domaćinstava i slovi za jedno od najbogatijih u brdsko planinskom delu aleksinačke opštine , ima preko 70 folklorista kao i dramsku sekciju .

  • Cilj nam je da u narednom periodu nastupamo na što više takmičenja u Srbiji , a planiramo da nastupamo , ponovo u Bugarskoj i Makedoniji . Kruna svega bila biponovno gostovanje u Beču , gde je predsednik srpskog udruženja , našMozgovac , Milorad Matejević – rekao nam je Rodoljub Ljuba Miladinović , predsednik KUD „ Bukovik „ iz Mozgova .

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=“https://www.youtube.com/watch?v=5VnPmb_CDqo&t=38s“][/vc_column][/vc_row]