„VIDOVDANSKI VEZ“ IZ SMILOVCA KOD RAŽNJA VEZE PO SRBIJI I INOSTRANSTVU

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović tekst ,dron,kamera,režija , you tube aleksinac biz , pritisnite „zaprati“ , subscribe

Povodom velikog srpskog praznika – Vidovdana, u selu Smilovcu kod Ražnja , održana je tradicionana , kulturno umetnička manifestacija “Vidovdansko kolo” .

☑️ Organizator manifestacije,bilo je KUD „Vidovdanski vez“ koji je organizovao veliki i bogat program za svoje meštane, goste i posetioce . Pored domaćina nastupili su i KUD „Vuk Karadzić“ iz Orašija, KUD „Medvedja“ iz Medvedje, , KUD „Vitoševac“ iz Vitoševca, KUD “Branislav Nušić” iz Resavice, KUD “Jasenica” iz opštine Žitoradja i Folklorni ansmbl “Sveti Stefan Despot Srpski” iz Despotovca. . Ukupno je učestvovalo oko 200 mališana .

Evo šta o manifestaciji kaže predsednik Skupštine Kulturno umetničkog društva “ Vidovdanski vez “ , Dejan Blagojević .

IDE FONO

Iako je široka javnost Srbiji tek sporadično čula za selo Smilovac koje se nalazi 15 kilometara od Ražnja , pored planine Bukovik , radi se o velikom i bogatom selu . Kao i svuda , u planinskim selima , glavni ljudi su pop , doktor i učitelj . A mi smo pitali učitelja Dragana Vojinovića da nam kaže nešto o selu , kao i o svojim djacima, a posebno nas je interesovalo da li su i seoska deca tako bahata kao gradska ili poštuju instituciju prosvetitelja .

IDE FONO .

Ovu manifestaciju je organizovala je Kulturno umetničko društvo „Vidovdanski vez“ koju je predvodio Predsednik Miroljub Savić , a kao predstavnici pokrovitelja , Opštine Rađžanj , bili su prisutni predsednik Skupštine Milan Vasilić i zamenik predsednika Skupštine , Tomislav Matić

BONUS VIDEO : MANIFESTACIJA „VIDOVDANSKI VEZ“ PRI VRHU TEKSTA