Autor:J. A. , Foto Dušan Stevanović ,Izvor:Južne vesti

I ove nedelje u Aleksincu opada broj pozitivnih na kovid u odnosu na broj testiranih – od ponedeljka do četvrtka od 152 uzorka njih 18 je imalo potvrđenu koronu, kaže direktor Opšte bolnice Goran Vidić. Kaže da se situacija smiruje i da očekuju dalje poboljšanje.

Prošle nedelje je u Aleksincu od 179 testiranih bilo 30 zaraženih koronom. Tada je ocenjeno da se epidemija u ovoj opštini na jugu smiruje, ali da je situacija i dalje nepovoljna i da nije vreme da se građani opuštaju.

Ove nedelje je još povoljnija situacija prema rezultatima testiranja, ali je vanredna situacija i dalje na snazi i obavezno je poštovati sve mere.

U ponedeljak 10. avgusta od 41 testiranog bilo je 8 pozitivnih na kovid, sutradan je uzeto 46 briseva i korona je potvrđena kod 3 pacijenta, kaže direktor Opšte bolnice Goran Vidić, dok je u sredu u Aleksincu testirano 30 ljudi i njih 4 imalo je pozitivan test, a juče je bilo troje zaraženih od 35 testiranih.

Situacija je definitivno u smirivanju, očekujemo dalje poboljšanje – kaže Vidić.

Broj prvih pregleda u kovid ambulanti opada, najviše je bilo pacijenata u ponedeljak (34), kaže Vidić, a duplo manje i najmanje ove nedelje u sredu (17)