telegraf.rs

– Gledali smo na televiziji rijaliti „Tamaru u akciji“, pa smo se nadali da će nam neko pomoći, ali pomoći niotkud – priča Vojkan

Kuća Vojkana Radojkovića (53) u selu Gornji Krupac kod Aleksinca izgorela je u požaru koji je sam podmetnuo u nadi da će mu rijaliti “Tamara u akciji” pomoći da sagradi novu. Međutim, već 13 dana je i bez takvog kakvog trošnog krova nad glavom i živi sa porodicom pod jabukom u kukuruzištu.

Vatra je planula u predsoblju kuće oko ponoći dok smo spavali. Umalo da izgorimo kao miševi, ali nas je probudilo rušenje krova, pa smo istrčali napolje. Pozvali smo odmah vatrogasce, ali kuća je čatmara, od kovanica, slame i blata i za dva sata je izgorela i urušila se. Sad nemamo ništa, a pomoći ni od kuda. Gledali smo na televiziji rijaliti “Tamaru u akciji”, pa smo se nadali da će nam neko pomoći, ali pomoći niotkud – priča Vojkan.

Policija je otkrila da su sami krivi što sada žive pod otvorenim nebom.

– Situacija je stvarno teška, ali oni ne mogu nikoga da krive. Imali su koliko-tolio krov nad glavom i za ostalo se snalazili kao nadničari. Kada je policija zagrebala malo dublje, brzo su priznali da su kuću sami upalili nadajući se pomoći. Kažu, gledali na televiziji da se mnogima pomaže, pa hteli i oni da okušaju sreću – navodi izvor blizak istrazi za “Srpski telegraf”.

Po nalogu tužioca, protiv Radojkovića je podneta krivičn prijava.

Foto: TANJUG / EDIB TAHIROVIC