Tekst i Foto: Zoran Tasic , MZ Al. Rudnik

 Kako u Aleksincu, tako i u predgradju (na Aleksinackom Rudniku), a i u celoj opstini, komunalne sluzbe ne obavljaju svoj posao!!! Buduci da su poslednji put odnosili kontejnere jos pre nove godine, u medjuvremenu posle novogodisnjih i bozicnih praznika to nisu, doslo je do nagomilavanja i pretrpavanja svih slododnih kontejnera tako da gradjani svoje djubre odlazu pored kontejnera. Buduci da su bili praznici i povecana je potrosnja priprema namirnica oko jela i pica, to je dodatno zakomplikovalo stvari tako da se mesta za odlaganje djubreta pretvaraju u pravo leglo zaraze i deponije!

      Pored svega toga i gladni psi (kojih ima u velikom broju na Aleksinackom rudniku) raznose otpatke ispred zgrada i celom duzinom ulica, postavlja se pitanje da li zivimo u civilizaciji ili smo se vratili nekoliko vekova unazad?        Zar ovako treba da lzgleda naseljeno mesto, gde stanari treba da iznose i uklanjaju  djubre? Treba li da se stidimo kad nam rodbina i prijatelji dolaze u posetu??? Neki ce reci da je bilo snega i nije se moglo doci do kontejnera?!         Zato ce ova slika da pruzi konkretni dokaz:


      Na njoj se lepo vidi da je put prohodan, i to jos od prvog dana nove godine! Pa se postavlja pitanje: Da li moramo stalno biti izlozeni ovakvim problemima kada redovno placamo usluge komunalnim sluzbama?! Treba li doci do zaraze i raznih oboljenja pa da se dozovemo pameti i radimo normalne stvari koje prilice savremenom drustvu?!       Molimo komunalnu sluzbu i sve nadlezne, da vrse svoju duznost i obavljaju posao za koji su placeni, u protivnom smo sve dalje od Evrope i svoh moralnih vrednosti koja nam pruza civilizovan svet. RADITE SVOJ POSAO!