ZAŠTO TREBA PITI PIVO ALI SAMO 2 ČAŠE, A NE GAJBE, DNEVNO ?

Ukoliko volite pivo, vrlo je verovatno da ga tokom vrelih letnjih dana pijete svaki dan. Ali, da li ste upoznati sa njegovim efektima na ljudsko zdravlje? Pivo je bogato proteinima i vitaminom B. Hmelj je jedan od glavnih sastojaka koji se koristi za pripremu piva, i koji mu daje goričinu, a sadrži flavonoide i takođe je dobar izvor minerala koji igraju važnu ulogu u mnogim metaboličkim procesima.

Ovo piće pomaže da povećate svoj imunitet, jača kosti, štiti bubrege i još mnogo toga. Postoji veliki broj zdravstvenih problema koje možete da rešite kada je pivo deo vaše ishrane i kada se konzumira umereno.

1. Nedavna studija navodi da kada konzumirate jednu čašu piva vi dajete svom telu izvor skroba, vode, ječma i pšenice. Ovih nekoliko sastojaka koji se dodaju u pripremi piva će vam pomoći da imate dug život.

2. Vlakna koja pivo ima u svom sastavu smanjuju nivo lošeg holesterola i štite organizam od nastanka kardiovaskularnih bolesti.

3. Pivo je bogato vitaminima B1, B2, B6 i B12 i svakako povećava nivoe B vitamina u telu. Pivo sadrži 30% više vitamina B6 od bilo kog drugog izvora, kao i veliku količinu retkog vitamina B12.

4. Prema drugom naučnom istraživanju, visok nivo silicijuma u ​​pivu jača kosti.

5. Pivo sadrži laktoflavin i nikotinske kiseline, komponente koje unapređuju san i tretiraju nesanicu.

6. Rezultati istraživanja potvrđuju da umereno konzumiranje piva smanjuje rizik od moždanog udara za neverovatnih 40 do 60 procenata.

7. Pivo je odličan napitak za sprečavanje krvnih ugrušaka

8. Stručnjaci ukazuju da pivo poboljšava pamćenje. Prema njima, ljubitelji piva imaju manji rizik od demencije i Alchajmerove bolesti.

9. Dnevna potrošnja piva ima pozitivan uticaj na pigmentaciju – koža izgleda glatko i lepše.

10. Dokazano je da dve čaše piva dnevno znatno smanjuju stres.

srbijadanas

.