Zbog malverzacija sa porodiljskim uhapšen vlasnik radnje

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti

Zbog sumnje da je u Bankovcu kod Aleksinca otvorio radnju za proizvodnju igračka samo da bi se preko nje prijavila na porodiljsko bolovanje njegova žena i to sa neto platom od 300.000 dinara, kako kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova, uhapšen je 35-godišnjak. On je, dodaju, zahvaljujući fiktivnom ugovoru o radu oštetio budžet Srbije za više od 1,6 miliona dinara.

Prodavnica za proizvodnju igrara igračaka Cuci – du iz Bankovca, osnovana je avgusta 2015. godine, ali nikada nije imala promet. Pa ipak, na osnovu radnje, njen vlasnik 35-godišnji A. Đ. sklopio je fiktivni ugovor o radu sa sopstvenom suprugom, na osnovu kojeg je ona primala porodiljsku naknadu.

Sumnja se da je sa suprugom zaključio fiktivni ugovor o radu na neto mesečnu zaradu od 300.000 dinara, na osnovu koga je Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje podnosio izveštaje o privremenoj sprečenosti za rad, zbog održavanja trudnoće – navode u MUP-u.

Na osnovu toga, supruga osumnjičenog ostvarivala je, dodaju, pravo na novčanu naknadu od 1.653.140 dinara, za koliko je oštećen Republički fond za zdravstveno osiguranje i budžet Republike Srbije.