22 MEDICINARA DOBILA UGOVORE ZA STALNO !

Izvor  Južne vesti , Novinar J.Adamov

Nakon pisanja Južnih vesti o apelu zdravstvenih radnika da država ispuni obećanje i zaposli one koji su angažovani tokom epidemije virusa korona, direktor Opšte bolnice u Aleksincu Goran Vidić tvrdi da su posao za stalno dobila 22 medicinara – 8 lekara i 14 sestara i da su svi prmili platu.

Direktor Vidić na pitanja novinara koja su mu poslata još pre dve nedelje, ni na dodatna od pre dva dana, nije odgovorio, ali je sa svog privatnog mejla, nakon teksta o medicinarima koji strahuju za zaposlenje, poslao novinarki mejl.

U njemu piše da informacija da zdravstveni radnici Opšte bolnice, koji su angažovani u vanrednom stanju zbog epidemije korone, koji su tvrdili da nisu primili platu i da su pred otkazom – nije tačna.

Svi, njih 22, od toga 8 lekara i 14 sestara, primili su platu i svi imaju ugovore na neodređeno vreme. Ugovori koji datiraju od 27.03.2020. su na NEODREĐENO VREME, i ujedno su osnov po kome su svi do jednog primili platu – piše direktor.

Nije precizirao, a ni odgovorio na pitanja – da li su dobili i obećanu povišicu od 10 % koja im je takođe obećana zbog borbe sa virusom korona. Nepoznato je i da li je neko od zaposlenih dobio i dodatni stimulans na uvećanu platu.

Ipak, direktor je u mejlu pohvalio radnike, rečima da su se svi oni poneli časno i stručno, da su dali veliki doprinos u borbi protiv epidemije i da predstavljaju budućnost bolnice.

Svim radnicima OB Aleksinac, pa i našim novoprimljenim, izražavam najdublju zahvalnost za sve što su učinili i još čine u ovim teškim vremenima. Ministarstvo zdravlja je ovakvom svojom odlukom izuzetno mnogo učinilo za OB Aleksinac i stanovništvo opštine, i time je ujedno postavilo temelje za stručni prosperitet bolnice i zdravstva u ovom delu Srbije – navodi direktor.

Podsetimo, zdravstveni radnici iz aleksinačke Bolnice tvrdili su da su pred otkazom, iako im je država obećala zaposlenje, ali su iz Ministarstva zdravlja kratko rekli da niko neće ostati bez posla.

Foto Dušan Stevanović


PRODAJEM TRAFIKU – 061 20 84 84 0

PRODAJEM TRAFIKU,ŠESTOUGAONU, 6 KVADRATA,TIPSKA,SA SVIM DOZVOLAMA,TERMOIZOLOVANA

061 20 84 84 0 , POVOLJNO