DEČAK NIJE ZNAO DA PLIVA ? !

Piše : ALO.RS

Andrija Stanišić (19) iz sela Koprivice kod Aleksinca utopio se u nedelju na Adi Ciganliji kada je pred svojim prijateljima skočio sa pedaline u vodu. Njega su pokušali da spasu brojni kupači, među kojima je bio i reprezentativac Srbije u vaterpolu Filip Filipović.

Njegov otac Saša izjavio je za medije da je on došao u Beograd da bi zaradio novac za život i da je tek počeo da radi u jednoj firmi.

– Andrija je otišao kod ujaka u Beograd, tek je počeo da radi u MTK Montu. Dan pre toga, u subotu, bio sam kod njega i tražio mi je neke stvari. Trebalo je da radi u nedelju, ali hteo je da se odmori. Videli smo se na dva sata i tada mi je rekao da će otići na Adu. Oni su se vozili na pedalini i onda su na nekih tridesetak metara skočili u reku da bi doplivali do obale – priča Saša.

On dodaje da je njegov sin skočio u vodu, ali da nije uspeo da izroni.

– Čuo sam da je za mojim sinom tragao i vaterpolista Filip Filipović, koji se tu našao. Nisu uspeli da ga izvuku. Mislim da nije znao da pliva. Ja ga nikada nisam video da pliva. On je u Nišu završio srednju školu za kompjuterskog tehničara – kaže otac nastradalog.

Osim vaterpoliste Filipa Filipovića, za život tinejdžera borili su se i odbojkaši.

– Filipović je dao sve od sebe da spase mladića. U jednom trenutku je pozvao i odbojkaše sa terena pored kako bi povećao šanse za uspeh. Bez ikakve opreme su ušli u vodu. Brojali su do tri i zaronili svi zajedno do dolaska ronilaca Žandarmerije. Nažalost, nisu uspeli da ga izvuku živog – navodi očevidac.

Milica Stanišić, Andrijina majka, izjavila je da je svom sinu spremala rođendan 21. avgusta.

– Rodila sam ga u 16. godini. Strašno tugujem za svojim jedincem. Spremali smo se da mu proslavimo 20. rođendan. Umesto da duva svećice i slavi, sad će majka da mu nosi tortu na grob. Nisam ga videla od 11. juna, kada je otišao u Beograd da zaradi džeparac – priča neutešna majka.

Podsetimo, tinejdžer je u trenutku tragedije na reci bio sa dvojicom prijatelja. Jedan od njih je video da se on davi i odmah skočio za njim. U jednom trenutku je izgubio snagu, pa mu je pomogao drugi prijatelj. Oni na sebi nisu imali prsluke.