VIDEO : NAJLEPŠI PSI DOLAZE IZ OBRENOVCA , BEOGRADA I NIŠA , USPEH ALEKSINČANA!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović tekst i foto , you tube aleksinac biz ( pritisnite “ PRATI “ , SUBSCRIBE )

VIDEO JE U PODNOŽIJU TEKSTA

Po veoma toplom vremenu , sa temperaturom od preko 40 stepeni , ovog vikenda , jugoistočna Srbija bila je centar dešavanja u kojima su se održale  izložba  pasa svih rasa . Manifestacija je počela u Aleksincu , u subotu pre podne , pod nazivom Nacionalna izložba pasa “ CAC Aleksinac , da bi se u večernjim satima preselila u Sokobanju na terenima „Padina „gde je održana Medjunarodna izložba pasa “ CACIB Sokobanja , dok je nedelja bila rezervisana za Paraćin , gde je , ponovo bila organizovana nacionalna izložba , pod nazivom ” CAC Paraćin   .

U organizaciji Kinološkog saveza Srbije i Kinološkog društva “ Milivoje Prendić “ iz Aleksinca, u gradskom parku “ Brdjanka “ , pred nekoliko hiljada posetioca , na smotri je bilo preko  300 pasa svih rasa iz Nemačke , Rusije , Italije , Francuske , Bugarske , Češke i velikog broja gradova iz Srbije .

Takmičari iz Rusije i Bugarske

U ukupnoj konkurenciji pobedio australiski ovčar , vlasnice Merijel Mercijel iz Obrenovca , drugo mesto osvojio je kratkodlaki jazavičar normalne veličine, vlasnika Lazara Komnenovića iz Beogada, a treće mesto pripalo je američkom stafordskom terijeru , vlasnika Nikole Jocića iz Niša.

Treba reći i to da su se istakli i odgajivači iz Aleksinca u konkurenciji mladih pasa . Prvo mesto u konkurenciji mladih pasa osvojila je ženka Dobermana , vlasnika Vladimira Živadinovića iz Aleksinca .Ona je pobedila 29 pasa u svojoj rasi. Ovaj pas osvojio je i prvo mesto u konkurenciji mladih pasa u drugoj FCI grupi , a osvojio je i prvo mesto medju mladim i zrelim psima u drugoj FCi grupi , pa mu je pripala titula pobednika druge FCI grupe .

Konkurencija je bila velika i pokazala da se sve više ljudi zbog otudjenosti opredeljuje za pse kao najbolje prijatelje . Pored prva tri generalno nagradjena psa , ostali psi su dobili svoje pojedinačne ocene za izgled , u 10 različitih kategorija . Medju njima su izabrani najbolji koji su osvojili neka od prva tri mesta , dok su pojedini dobili i titulu CAC , što u prevodu znači da su postali kandidati za titulu nacionlnog šampiona Srbije.

Generlni pokrovitelj ove manifestacije bila je Skupština opštine Aleksinac .

VIDEO :

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=“https://www.youtube.com/watch?v=IONHZfBy96g&t=1s“][/vc_column][/vc_row]