BRDJANKA ĆE BITI LEPŠA OD KALEMEGDANA

Tim od petoro studenata sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu dobilo je prvu nagradu na konkursu za idejno rešenje parternog uređenja parka “Brđanka” u Aleksincu, koji je još u martu raspisala ova opština.

U uži izbor predloga parternog uređenja parka “Brđanka” u Aleksincu ušle su tri grupe studenata, a najbolje idejno rešenje osmislio je tim koji su činili Nikoleta Petrović, Nemanja Ranđelović, Boris Rančev, Ana Anđelković i Lazar Jović.

Teren za mini golf, letnja pozornica i fontana su samo deo novog izgleda parka u Aleksincu

Zahvaljujući njihovom projektu za koji su dali i saglasnost da opština može da ga realizuje, park u Aleksincu koji se prostire na oko 13 hektara, nadomak autobuske stanice, dobiće potpuno nov izgled.

Drago mi je da smo kao tim uspeli da odgovorimo na zadatak. Imali smo potpunu slobodu prilikom izrade idejnog rešenja što nas je navelo na uvođenje novih sadržaja različite namene. Pored terena za mini golf i golf kafea, predvideli smo da se na lokaciji parka „Brđanka“ nađu sportski tereni, letnja pozornica, kao i prostori za odmor namenjeni svim starosnim grupama. Ovo priznanje će nas motivisati u budućnosti“, rekla je Nikoleta Petrović, član tima Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu.

Radovi na uređenju aleksinačkog parka, u koji odavno nije ozbiljnije ulagano, bi trebalo da počnu naredne godine, kažu predstavnici Deli prostora i firme Proedukon preko kojih je u saradnji sa Opštinom Aleksinac nagradni konkurs realizovan , piše portal Naissus.info

Prvu nagradu odnosno lapt top je talentovanim studentima ispred opštinske uprave Aleksinca dodelio načelnik Odeljenja za privredu, Dalibor Marković. Drugoplasirani tim je dobio tablet računar, a treći kurs 3D štampe